Президент Зеленський відреагував на рішення Байдена знятися з виборів

Президент Зеленський відреагував на рішення Байдена знятися з виборів
Президент Зеленський відреагував на рішення Байдена знятися з виборів

Президент України Володимир Зеленський відреагував подякою за усю допомогу на рішення президента США Джо Байдена не балотуватися вдруге, та висловив сподівання, що підтримка України збережеться і за майбутньої адміністрації.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву він опублікував у своєму X (Twitter) невдовзі після оголошення Байдена про відмову від участі в перегонах. 

Від імені України Зеленський подякував Байдену за непохитну підтримку України у її боротьбі за свободу, та зазначив, що ця допомога, разом із сильною двопартійною підтримкою, була й залишається критично важливою.

"Ми поважаємо його сьогоднішнє важке, але сильне рішення. Ми завжди будемо вдячні за лідерство президента Байдена. Він підтримав нашу країну в найдраматичніший момент в історії, допоміг нам запобігти путінській окупації нашої країни і продовжує підтримувати нас протягом всієї цієї жахливої війни", – зазначив Володимир Зеленський.

"Нинішня ситуація в Україні та всій Європі є не менш складною, і ми щиро сподіваємося, що подальше сильне лідерство Америки не дасть російському злу досягти успіху чи результатів своєї агресії", – додав він. 

Читайте по темі: Борги та держтендери: чому забудовнику Вавришу можуть заборонити виїзд з країни

Лідери Британії та Німеччини у своїх заявах відзначили здобутки Байдена і подякували йому за співпрацю. 

Водночас кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп відреагував на його рішення глузуваннями й образами, заявивши, що Байден "не може" продовжувати роботу на посаді.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus