Раніше затриманого у Львові скандального експрокурора Ростислава Ільницького мобілізували, - ЗМІ

Раніше затриманого у Львові скандального експрокурора Ростислава Ільницького мобілізували, - ЗМІ
Раніше затриманого у Львові скандального експрокурора Ростислава Ільницького мобілізували, - ЗМІ

Ростислава Ільницького днями затримала СБУ, він переховувався на горищі своєї тещі Богдани Москви, яку також було затримано.

Про мобілізацію експрокурора повідомили у "Еспресо.Захід".

Як повідомляється, після затримання Яворівський ТЦК та СП мобілізував 32-річного Ростислава Ільницького на військову службу. У Львівському обласному ТЦК та СП "Еспресо.Захід" відповіли, що поки цю інформацію не коментують.

Затримання Богдани Москви та Ростислава Ільницького

У п’ятницю, 5 липня, співробітники СБУ у Львові затримали адвокатку Богдану Москву та її зятя, експрокурора Ростислава Ільницького. Жінку підозрюють в організації схеми ухилення від мобілізації.

Як свідчать матеріали справи, адвокатка діяла у складі злочинної групи, до якої залучила посадовців медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини. Вартість послуг становила до 12 тис. доларів з особи, а загалом вони встигли заробити майже пів мільйона американських доларів. Така схема діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Читайте по темі: Українські захисники стримують ворожі підрозділи у районі Прогресу, - ОСУВ Хортиця

Слідчі повідомили адвокатці про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України. Жінці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Раніше повідомляли, що правоохоронці затримали Богдану Москву після отримання від потенційного ухилянта $3500 за допомогу у встановленні йому групи інвалідності. Під час слідчих дій у будинку адвокатки виявили та затримали і її зятя Ростислава Ільницького, — його кілька місяців розшукували за виготовлення та використання підроблених документів для виїзду за кордон під виглядом волонтера, а також подання фальшивих документів про здобуття освіти для уникнення мобілізації. "Еспресо.Захід" у СБУ Львівщини підтвердили факт затримання і повідомили, що тривають слідчі дії.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus