Госпіталь Кличка-Поворозника сховав ціни будматеріалів для нового ремонту за 102 мільйони

Госпіталь Кличка-Поворозника сховав ціни будматеріалів для нового ремонту за 102 мільйони
Госпіталь Кличка-Поворозника сховав ціни будматеріалів для нового ремонту за 102 мільйони

КНП «Медичний центр реабілітації та паліативної допомоги» КМДА (раніше Київський міський клінічний госпіталь ветеранів) 10 липня за результатами тендерів замовив ТОВ «Абсолют-Клімат» капітальний ремонт приміщень другого та четвертого поверхів головного корпусу за 102,42 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року коштом місцевого бюджету мають відремонтувати другий поверх за 70,96 млн грн та четвертий поверх за 31,46 млн грн.

Підсумкові відомості ресурсів оприлюднені без зазначення відпускних цін, вказано тільки назву, одиницю виміру та кількість. Хоча самі ціни є неодмінною частиною цього документу. Це не дозволяє порівняти ціни будівельних матеріалів та устаткування з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

 eiqrkituidqrroz

Читайте по темі: Посадовці Запорізької облради підозрюються у хабарі на 650 тисяч на тендерах лікарні

Нагадаємо, торік госпіталь замовляв ремонт приміщень з 5 по 11 поверхи. Ремонт кожного з них коштував 71-72 млн грн, так само як і нинішній ремонт 2 поверху. І ціни будматеріалів тоді були суттєво завищені. Наприклад, композитні панелі замовляли в чотири рази дорожче, дюбель фасадний – в три рази, а сталеві радіатори та стельові плити «Армстронг» – в два рази дорожче.

Експертизу кошторисної частини проектної документації другого та четвертого поверхів проводило ТОВ «Рембудконсалтінг», відповідальним експертом була Тетяна Алампієва.

Роботу Департаменту охорони здоров’я координує перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. В 2020 році він фігурував у гучній справі про нібито вимагання хабаря в $125 тис від забудовника. На час розслідування, яке вела СБУ, Кличко відсторонив його від виконання обов’язків. Але в 2021 році він повернувся на свою посаду. Справу про хабар було скеровано до суду, але Поворозник вже не був фігурантом у жодному статусі.

У квітні 2024 року на сайті КМДА повідомили, що міський голова Віталій Кличко звернувся до НАБУ з результатами внутрішнього аудиту щодо ремонту Госпіталю ветеранів. Аудитори виявили порушення на суму 820 тис грн, які вже були усунуті замовником шляхом коригування виконавчої документації та встановлення незмонтованого раніше обладнання. Також замовник усунув порушення, що спричинили ризик втрат на 102,19 млн грн, достроково розірвавши договір підряду на капітальний ремонт фасадів, покрівлі та заміни вікон головного корпусу.

Директором «Медичного центру реабілітації та паліативної допомоги» є Борис Борисов, уповноваженою особою з питань закупівель – Олена Пономарьова. Департамент охорони здоров’я КМДА очолює Валентина Гінзбург.

Директором і засновником столичної «Абсолют Клімат» є В’ячеслав Березовський.

Нагадаємо, у липні Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект 11057 про зобов’язання замовників публікувати кошторисні ціни будматеріалів у системі “Прозорро”.

Ганна Кислякова, «Наші гроші»

Сторінка для друку

Читайте по темі:

У Кропивницькому приховали ціни у тендері на ремонт лікарні за 116 млн гривень
Повідомили про підозру експосадовцю Міноборони, який завдав 1,1 млрд гривень збитків
Миколаївська філія морпортів придбала авто за 3 мільйони гривень
Кум Кличка Артур Палатний отримає контроль над торговою сферою Києва – ЗМІ
Харківводоканал за 411 мільйонів замовив під заточку газопоршневі установки у оточення Сівковича
Кличко віддав одіозному ексрегіоналу Шкілю підряд на метро на Сирець за 14 мільярдів
Укренерго без тендера сплатило 4,3 млрд за будівництво захисних споруд, жоден з 63 контрактів не завершений - Prozorro
Прикордонники замовили системи моніторингу кордону за позичені у Польщі 6,2 млн євро
Масштабна атака на Київ: Є падіння уламків у різних районах міста, пошкоджено станцію метро
Фірма Ахметова щомісяця отримувала зайві кошти за електроенергію на Донеччині

Коментарі:

comments powered by Disqus