Після гучного замаху на Дніпропетровщині силовики взялися за кримінального авторитета "Кирпича"

Після гучного замаху на Дніпропетровщині силовики взялися за кримінального авторитета "Кирпича"
Після гучного замаху на Дніпропетровщині силовики взялися за кримінального авторитета "Кирпича"

Організатором скоєного навесні поточного року на Дніпропетровщині замаху на вбивство фінансового директора будівельної компанії "Рембудмонтаж" Євгенія Валового (п.п.1, 11, 12 ч.2 ст.115 КК України) виступав 41-річний криворізький кримінальний авторитет Дмитро Мальченко на прізвисько "Кирпич".

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info та підтверджується офіційними відомостями на сайті Офісу генпрокурора та матеріалами судового реєстру.

З них випливає: 4 липня 2024 року датується офіційна підозра "Кирпичу", що згідно неофіційної інформації наразі перебуває за межами території України.

В інтерпретації слідства, Мальченко "на ґрунті неприязних відносин та невирішених фінансових питань" з Валовим, надав вказівку відшукати опонента (з яким раніше де-юре його пов’язували щонайменше спільні справи в ГО "Криворізька федерація таїландського боксу муай-тай"), публічно принизити "на камеру" та надалі вбити, двом мешканцям Кривого Рогу.

 eiqtiqhhiquxroz

Читайте по темі: Суд призначив колишньому голові Дніпропетровської ОВА Валентину Резніченку заставу у 30 млн грн

Виконавцями зухвалого злочину "Кирпич" буцімто визначив 31-річного Євгена Єрьоміна та 28-річного Максима Натарова. Останні 9 квітня 2024 року вистежили Валового та обстріляли під час переслідування його автомобіль з автоматичної зброї, паралельно із цим - отримуючи в режимі онлайн "вказівки" від організатора вбивства.

Згідно їх, оприлюдненому в мережі, змісту, "керманич" скоєння замаху після здійснення першої серії пострілів вимагав від кілерів будь-що наздогнати Валового (якому з використанням нецензурної лексики закидав тісну співпрацю з правоохоронцями), надалі здійснити та зафільмувати акт його публічного сексуального приниження, після чого - "зачистити" опонента.

Не виключено, що саме схильність до епатажу з боку "Кирпича" може зіграти з ним злий жарт сьогодні. З матеріалів суду випливає: правоохоронці в процесі спроб ідентифікації голосу особи, що надавала вказівки "розібратися" з Євгенієм Валовим, вже отримали санкцію на доступ до аудіозаписів судових засідань з розгляду по суті кримінального провадження відносно потужної групи виробників та розповсюджувачів метамфітаніму (та й не тільки) Кривого Рогу десятирічної давнини.

За наслідками відповідного слухання 22 січня 2014 року Дмитру Юрійовичу тоді присудили п’ять з половиною років ув’язнення. Ще тоді постфактум затримання слідчий перепитував у Мальченко, чи є він достойником на прізвисько "Кирпич", проте останній не підтверджував відповідний "навєс".

В 2024 році силовики схильні вважати: на території Дніпропетровщини щонайменше з 2010 діє структуроване злочинне угруповання "Кирпича", "яке спеціалізується на вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів насильницького спрямування із застосуванням вогнепальної зброї та "кришуванні" шахрайських колл-центрів". Згідно фабули справи, до лав відповідної банди входить принаймні дюжина достойників, а довірені особи Дмитра Мальченко, допоки він сам перебуває за межами території України, вирішують нагальні питання з ним з використанням засобів зв’язку. Наразі учасників угруповання перевіряють на дотичність до щонайменше трьох епізодів звитяг, які стосуються підпалів майна опонентів та нападу на Євгенія Валового.

Відомо, що дружина останнього в квітні поточного року (через кілька діб після інциденту з обстрілом автівки її чоловіка) надала свідчення, де вказала: від осені 2023 року члени її родини отримували погрози та жили під тиском. 17 жовтня 2023 року їх будинок намагалися підпалити "коктейлями Молотова", а за півроку - здійснили той самий обстріл автівки фіндиректора будівельної компанії, який відпочатку правоохоронці розглядали крізь призму хуліганства (ч.4 ст.296 КК України).

Як би там не було, наразі офіційні претензії з боку слідства в розрізі спроби "опустити" та вбити Євгенія Валового висунуто трьом особам.

По-перше, це "водій кілера" Максим Натаров, який був затриманий 15 червня 2024 року та згідно ухвали Індустріального райсуду міста Дніпропетровська безальтернативно поміщений під варту.

По-друге, це безпосередньо "стрілець" Євген Єрьомін, що де-юре від середини червня поточного року оголошений в розшук, оскільки зник з "радарів" можновладців.

Читайте по темі: На Дніпропетровщині внаслідок російських обстрілів, постраждали двоє чоловіків

Організатором та замовником зухвалих дій Єрьоміна і Натарова силовики вбачають авторитета "Кирпича". Втім, на момент підготовки цього матеріалу профайл Дмитра Мальченко відсутній в переліку осіб, що переховуються від органів влади на сайті Міністерства внутрішніх справ України. Про факт викриття достойника та його поплічників силовики офіційно відзвітували 19 червня 2024 року.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus