Директор Інституту епідеміології Задорожна незаконно взяла сина на роботу

Директор Інституту епідеміології Задорожна незаконно взяла сина на роботу
Директор Інституту епідеміології Задорожна незаконно взяла сина на роботу

Директор ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського Національної академії медичних наук» Вікторія Задорожна оштрафована судом за корупційні дії в умовах конфлікту інтересів.

Солом’янський райсуд Києва призначив їй покарання за ч.1,2 ст.172-7 КУпАП.

Жінку призначили через конкурс у 2019 році на п’ять років (до 26 березня 2024 року). Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Задорожна вирішила взяти рідного сина на роботу до інституту. У червні 2022 року вона особисто підписала наказ про прийняття на роботи Павла Дмитрієвського (в декларації вказано ім’я Павел) на посаду лікаря ультразвукової діагностики. 

 eiqrtiehiqktroz

Далі жінки неодноразово преміювала власного сина на 20% до зарплатні за «вислугу» років. Тобто син директора тричі отримував по 20 тис. гривень.

Читайте по темі: Аферисти навчилися красти Telegram-акаунти

У судовому засіданні Задорожна вину у вчинених адміністративних правопорушеннях заперечила. Зазначила, що в її діях відсутні склад та подія адміністративного правопорушення, оскільки син  працює на лікарській посаді у клініці Інституту, яка за характером діяльності відноситься до лікувально-профілактичних установ охорони здоров’я. Цікаво, що після цього Дмитрієвський раптово став лікарем-псіхіатром.

Згідно відповіді в.о президента Національної академії медичних наук, президія розглянула лист Інституту від 3 листопада №517 та не заперечує проти того, щоб Дмитрієвський працював у клініці ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського Національної академії медичних наук України» на посаді лікаря-психіатра. Однак суд не узяв до уваги цю інформацію, тому що Задорожна була безпосереднім керівником лікаря.

Суд визнав, що Задорожна вчинила корупційне адміністративне порушення та оштрафував її на 6,8 тис. гривень. Дмитрієвського поки що з посади не звільнено.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus