Остін сказав, коли Україна зможе застосовувати F-16

Остін сказав, коли Україна зможе застосовувати F-16
Остін сказав, коли Україна зможе застосовувати F-16

Україна вже цього літа зможе застосовувати винищувачі F-16, які нам нададуть країни-партнери. Ці літаки допоможуть українським Силам оборони захищати нашу держави від російської агресії. 

Про це у середу, 10 липня, на саміті НАТО у Вашингтоні заявив міністр оборони США Ллойд Остін. Він зазначив, що F-16 стануть "іще одним знаком глибокої відданості самообороні України". 

Чиновник зауважив, що літакова коаліція "невпинно працювала над наданням Україні винищувачів F-16". 

"Стануть знаком глибокої відданості самообороні": Остін сказав, коли Україна зможе застосовувати F-16 eiddidtzixhroz

Глава Пентагону додав, що НАТО поглиблюватиме співпрацю на підтримку самооборони України проти російської війни та започаткує нові військові зусилля з координації допомоги та фінансової підтримки.

Остін наголосив, що війна РФ проти України не є результатом розширення НАТО. Навпаки, війна, яку розвʼязав Путін, і є причиною розширення НАТО. 

"Після імперського вторгнення Путіна в Україну ми зміцнили передову оборонну позицію НАТО за допомогою більшої кількості військ у високій готовності, більш масштабних навчань, більшої пильності та багатонаціональних бойових груп у восьми країнах", – сказав він. 

Що ж стосується Сполучених Штатів, то вони "не будуть втягнуті в безрозсудну війну за вибором Путіна", але при цьому "будуть підтримувати Україну, яка бореться за свій суверенітет і безпеку".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus