Як одіозна Юрченко, заволодівши землею на мільйони доларів, очолила "боротьбу з корупцією" в Броварській РДА

Як одіозна Юрченко, заволодівши землею на мільйони доларів, очолила "боротьбу з корупцією" в Броварській РДА
Як одіозна Юрченко, заволодівши землею на мільйони доларів, очолила "боротьбу з корупцією" в Броварській РДА

Корупційні скандали - не поміха заробіткам? Заступниця голови Броварської районної військової адміністрації Ольга Юрченко у своїй декларації показала земельні ділянки на понад 2 млн доларів США. До того ж, чиновниця була замішана в резонансній справі ще у 2010 році, будучи головою Літківської сільської ради. Та це не завадило їй згодом очолити управління з "прозорості". Тож журналісти Стопкору поцікавилися кар’єрним ростом чиновниці та її надбаною на державних посадах власністю.

Про це поввідомляє СтопКор.

Броварська районна військова адміністрація у квітні 2024 року попала у поле зору багатьох ЗМІ, адже її голова Володимир Майбоженко будучи напідпитку на перехресті збив чотирьох людей. Його відразу ж взяли під варту, а президент Володимир Зеленський звільнив з посади.

Але не тільки цей скандал із Майбоженком привернув увагу команди СтопКору до керівного складу Броварської РВА. Адже найбільш цікавою і навіть "утаємниченою" особою в адміністрації виявилась заступниця голови Юрченко Ольга.

Заступниця голови Броварської районної військової адміністрації Ольга Юрченко eiqrtiueiqkeroz

Запитаєте чому "таємнича"? А тому, що на великих просторах інтернету ніде не можливо дізнатися а ні про її біографію, ані про сім’ю… Про це мовчать навіть соціальні мережі, хоча пані Ольга вже досить тривалий час є не лише посадовою особою, а й депутатом спочатку Броварської районної ради, а зараз Зазимської сільської ради 8-го скликання за багатомандатним виборчим округом №3. Наприклад, сторінка у Фейсбук повідомила лише про те, що навчалася Ольга Борисівна у Летківській школі. А далі - лише робочі новини та інформація.

Із матеріалів ЗМІ про кандидатів у депутати до Зазимської сільської ради стає відомо лишень, що народилася пані Ольга у селі Н. Деснові Вишгородського району, Київської області. В 2010-2015 роках була головою Літківської сільської ради. У 2017 році Ольга Борисівна стає заступником голови Броварської районної державної адміністрації. За даними YouControl, вона працює на посаді начальника служби у справах дітей та сім’ї Броварської районної державної адміністрації.

Працювала на посаді начальника служби у справах дітей та сім’ї Броварської районної державної адміністрації

А далі знову займає посаду заступника голови Броварської районної державної адміністрації.

Про земельні справи говорять декларації

Проте найцікавішу інформацію по посадовицю містять не соціальні мережі чи навіть ЗМІ, а декларації пані Юрченко і наявність цих документах земельних ділянок. Ще у 2018 році Ольга Борисівна задекларувала шість наділів загальною площею 22 200 квадратних метрів у селі Літки Броварського району. Всі вони потрапили у її володіння з 2010 по 2015 рік.

Ольга Борисівна задекларувала шість наділів загальною площею 22 200 квадратних метрів у селі Літки

Пригадуємо, саме тоді пані Ольга займала посаду заступника голови Броварської районної державної адміністрації та була депутатом Броварської районної ради.

Але от, дивним чином, у декларації поданій уже в березні 2024 року, з ділянок, які фігурували в попередній декларації, залишається лише чотири. Проте, у власності виявляються наступні землі, придбані у 2021-2022 роках.

Декларація подана в березні 2024 року

А це не мало не багато, а шість ділянок, загальна їх площа - 7 261 квадратний метр. Проте, варто зазначити, що на 100% володіє Ольга Борисівна лише однією новою ділянкою, надбаною у 2022 році. А от інші - лише декларує, та от самих власників чомусь не вказує.

На сайті DOM.RIA бачимо, що ціна за сотку землі в Броварському районі, а зокрема в селі Літки стартує від 292 доларів США за сотку.

Ціна за сотку землі в Броварському районі, а зокрема в селі Літки стартує від 292 доларів США

Візьмемо мінімальну ринкову ціну і бачимо, що декларація чиновниці загалом містить землі на більше ніж 2 млн доларів США. Тобто, перебуваючи лише на державних посадах, можна непогано розжитись активами.

Однак це не єдиний "конфуз" пані Юрченко

Ольга Борисівна вже не вперше фігурує у скандальних ситуаціях. Журналісти Стопкору уже писали, що вона ще у 2010 році,обіймаючи посаду сільського голови Літківської сільської ради, виділяла з сільського бюджету кошти на проєктну документацію приватному підприємству "Вік-Плюс".

"Юрченко перебуваючи у приміщенні Літківської сільської ради, всупереч встановленим вимогам пп. 4 п. 2.3. договору №17 від 19.08.2011 зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, усвідомлюючи, що проєктно-кошторисна документація фактично передана ПП "Вік Плюс" до Літківської сільської ради не в повному обсязі 19.08.2011, підписала акт №1 прийому-передачі проєктної документації по договору №17 від 19.08.2011 та у подальшому відповідно до банківської виписки 22.08.2011 року перерахувала від імені Літківської сільської ради на рахунок ПП "Вік Плюс" грошові кошти в сумі 86073,75 грн", – йшлося тоді у матеріалах справи.

До речі, тоді Юрченко так і не понесла відповідальності за свої ймовірно сумнівні дії, проте вже у 2020 році вона стала депутаткою Зазимської селищної ради. А далі кар’єра пішла знову вгору, адже у вересні 2023 року вона була призначена заступницею голови Броварської військової адміністрації з соціальних питань.

Читайте по темі: Військовим спростили отримання компенсації за піднайом житла

А найцікавіше те, що пані Ольга стала також керівницею робочої групи "Прозорість та підзвітність", про що на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє сама Броварська районна державна адміністрація.

Ольга стала керівницею робочої групи ’’Прозорість та підзвітність’’

А тому виникає виникає питання - за яким критерієм підбираються кадри для роботи в Броварській РВА. І відповідь може виявитись не дуже приємною.

Ми, в свою чергу, звернулись із цими питаннями особисто у соціальних мережах до Ольги Юрченко та направили офіційний запит до Броварської РВА. На даний час Пані Юрченко так і не дала відповіді, проте надійшов лист від Броварської районної військової адміністрації, де повідомляється, що спеціальну перевірку Ольга Юрченко проходила з 29 листопада 2023 року по 22 березня 2024 року. Так от результати перевірки показали, що для зайняття посади заступника голови адміністрації вона відповідає встановленим законодавством нормам.

А от щодо її роботи в Літківській сільській раді Броварська районна військова адміністрація інформацією не володіє. По законодавству, звичайно, адміністрація можливо і не повинна мати такі дані, але все ж людина на посаді яка має підвищений корупційний ризик з таким бекграунтом виглядає дивно.

Відповідь Броварської районної військової адміністрації

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Продав вугілля - купив котедж за 35 мільйонів: Як родина ексзаступника міністра енергетики Немчинова збагатилася під час війни
Суд звільнив з-під варти колишнього очільника РВА у Броварах Майбоженка, який напідпитку влаштував ДТП
Депутата з Харкова Віктора Суботіна викрили на недостовірному декларуванні 210 тисяч доларів
Мати посадовця ТЦК купила квартиру за 2 мільйони гривень
Податківиця з Івано-Франківська не задекларувала трикімнатну квартиру та BMW за 2,7 млн грн
Розкішне життя і «подарунки»: Що інкримінують голові Одеської облради Діденку та його дружині-нардепу?
Афера «Ханбер»: литовський забудовник Дубріцкас утік з Одеси, залишивши недобудови та ошуканих інвесторів
Заступник голови Держпродспоживслужби купив квартиру під Одесою за 673 тис гривень
Посадовиця МОЗ Носовська купила електромобіль Tesla 2024 року випуску за 787 тисяч гривень
В керівництві Львівської політехніки вісім гривневих мільйонерів

Коментарі:

comments powered by Disqus