Як одіозна Юрченко, заволодівши землею на мільйони доларів, очолила "боротьбу з корупцією" в Броварській РДА

Як одіозна Юрченко, заволодівши землею на мільйони доларів, очолила "боротьбу з корупцією" в Броварській РДА
Як одіозна Юрченко, заволодівши землею на мільйони доларів, очолила "боротьбу з корупцією" в Броварській РДА

Корупційні скандали - не поміха заробіткам? Заступниця голови Броварської районної військової адміністрації Ольга Юрченко у своїй декларації показала земельні ділянки на понад 2 млн доларів США. До того ж, чиновниця була замішана в резонансній справі ще у 2010 році, будучи головою Літківської сільської ради. Та це не завадило їй згодом очолити управління з "прозорості". Тож журналісти Стопкору поцікавилися кар’єрним ростом чиновниці та її надбаною на державних посадах власністю.

Про це поввідомляє СтопКор.

Броварська районна військова адміністрація у квітні 2024 року попала у поле зору багатьох ЗМІ, адже її голова Володимир Майбоженко будучи напідпитку на перехресті збив чотирьох людей. Його відразу ж взяли під варту, а президент Володимир Зеленський звільнив з посади.

Але не тільки цей скандал із Майбоженком привернув увагу команди СтопКору до керівного складу Броварської РВА. Адже найбільш цікавою і навіть "утаємниченою" особою в адміністрації виявилась заступниця голови Юрченко Ольга.

Заступниця голови Броварської районної військової адміністрації Ольга Юрченко qhiqquiqeeiqetroz

Запитаєте чому "таємнича"? А тому, що на великих просторах інтернету ніде не можливо дізнатися а ні про її біографію, ані про сім’ю… Про це мовчать навіть соціальні мережі, хоча пані Ольга вже досить тривалий час є не лише посадовою особою, а й депутатом спочатку Броварської районної ради, а зараз Зазимської сільської ради 8-го скликання за багатомандатним виборчим округом №3. Наприклад, сторінка у Фейсбук повідомила лише про те, що навчалася Ольга Борисівна у Летківській школі. А далі - лише робочі новини та інформація.

Із матеріалів ЗМІ про кандидатів у депутати до Зазимської сільської ради стає відомо лишень, що народилася пані Ольга у селі Н. Деснові Вишгородського району, Київської області. В 2010-2015 роках була головою Літківської сільської ради. У 2017 році Ольга Борисівна стає заступником голови Броварської районної державної адміністрації. За даними YouControl, вона працює на посаді начальника служби у справах дітей та сім’ї Броварської районної державної адміністрації.

Працювала на посаді начальника служби у справах дітей та сім’ї Броварської районної державної адміністрації

А далі знову займає посаду заступника голови Броварської районної державної адміністрації.

Про земельні справи говорять декларації

Проте найцікавішу інформацію по посадовицю містять не соціальні мережі чи навіть ЗМІ, а декларації пані Юрченко і наявність цих документах земельних ділянок. Ще у 2018 році Ольга Борисівна задекларувала шість наділів загальною площею 22 200 квадратних метрів у селі Літки Броварського району. Всі вони потрапили у її володіння з 2010 по 2015 рік.

Ольга Борисівна задекларувала шість наділів загальною площею 22 200 квадратних метрів у селі Літки

Пригадуємо, саме тоді пані Ольга займала посаду заступника голови Броварської районної державної адміністрації та була депутатом Броварської районної ради.

Але от, дивним чином, у декларації поданій уже в березні 2024 року, з ділянок, які фігурували в попередній декларації, залишається лише чотири. Проте, у власності виявляються наступні землі, придбані у 2021-2022 роках.

Декларація подана в березні 2024 року

А це не мало не багато, а шість ділянок, загальна їх площа - 7 261 квадратний метр. Проте, варто зазначити, що на 100% володіє Ольга Борисівна лише однією новою ділянкою, надбаною у 2022 році. А от інші - лише декларує, та от самих власників чомусь не вказує.

На сайті DOM.RIA бачимо, що ціна за сотку землі в Броварському районі, а зокрема в селі Літки стартує від 292 доларів США за сотку.

Ціна за сотку землі в Броварському районі, а зокрема в селі Літки стартує від 292 доларів США

Візьмемо мінімальну ринкову ціну і бачимо, що декларація чиновниці загалом містить землі на більше ніж 2 млн доларів США. Тобто, перебуваючи лише на державних посадах, можна непогано розжитись активами.

Однак це не єдиний "конфуз" пані Юрченко

Ольга Борисівна вже не вперше фігурує у скандальних ситуаціях. Журналісти Стопкору уже писали, що вона ще у 2010 році,обіймаючи посаду сільського голови Літківської сільської ради, виділяла з сільського бюджету кошти на проєктну документацію приватному підприємству "Вік-Плюс".

"Юрченко перебуваючи у приміщенні Літківської сільської ради, всупереч встановленим вимогам пп. 4 п. 2.3. договору №17 від 19.08.2011 зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, усвідомлюючи, що проєктно-кошторисна документація фактично передана ПП "Вік Плюс" до Літківської сільської ради не в повному обсязі 19.08.2011, підписала акт №1 прийому-передачі проєктної документації по договору №17 від 19.08.2011 та у подальшому відповідно до банківської виписки 22.08.2011 року перерахувала від імені Літківської сільської ради на рахунок ПП "Вік Плюс" грошові кошти в сумі 86073,75 грн", – йшлося тоді у матеріалах справи.

До речі, тоді Юрченко так і не понесла відповідальності за свої ймовірно сумнівні дії, проте вже у 2020 році вона стала депутаткою Зазимської селищної ради. А далі кар’єра пішла знову вгору, адже у вересні 2023 року вона була призначена заступницею голови Броварської військової адміністрації з соціальних питань.

Читайте по темі: Безсмертні аферисти з оточення Януковича: неймовірні “успіхи” двірників, що отримали квартири в Києві

А найцікавіше те, що пані Ольга стала також керівницею робочої групи "Прозорість та підзвітність", про що на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє сама Броварська районна державна адміністрація.

Ольга стала керівницею робочої групи ’’Прозорість та підзвітність’’

А тому виникає виникає питання - за яким критерієм підбираються кадри для роботи в Броварській РВА. І відповідь може виявитись не дуже приємною.

Ми, в свою чергу, звернулись із цими питаннями особисто у соціальних мережах до Ольги Юрченко та направили офіційний запит до Броварської РВА. На даний час Пані Юрченко так і не дала відповіді, проте надійшов лист від Броварської районної військової адміністрації, де повідомляється, що спеціальну перевірку Ольга Юрченко проходила з 29 листопада 2023 року по 22 березня 2024 року. Так от результати перевірки показали, що для зайняття посади заступника голови адміністрації вона відповідає встановленим законодавством нормам.

А от щодо її роботи в Літківській сільській раді Броварська районна військова адміністрація інформацією не володіє. По законодавству, звичайно, адміністрація можливо і не повинна мати такі дані, але все ж людина на посаді яка має підвищений корупційний ризик з таким бекграунтом виглядає дивно.

Відповідь Броварської районної військової адміністрації

Сторінка для друку

Читайте по темі:

З початку великої війни Україна конфіскувала російських активів щонайменше на 15 мільярдів
НАЗК перевіряє співробітника СБУ, у матері якого знайшли нерухомості на мільйони
Бізнес-партнерка Єрмака Тапанова отримала майже 3 мільйони гривень зарплати в Укрнафті з початку 2024
Фірма Кошеля продає котеджі на Київському морі в NAVY village за пів мільйона доларів, хоча будинки зведені незаконно
У декларації львівського митника НАЗК знайшло порушень на 10 мільйонів гривень
Член НКРЕКП під час війни купив новий автомобіль за 1,2 мільйона гривень та записав його на дружину
Ексголова Рівненського обласного медцентру приховує майно з декларації
У Медведчука відсудили 35 гектарів землі на березі Стугни біля Києва
ВАКС заарештував майно посадовця ДМС та його родичів у Києві
Заступник міністра енергетики Хейло під час війни придбав квартиру за 4 мільйони гривень

Коментарі:

comments powered by Disqus