НАТО розширить присутність в Україні, щоб підготувати її до вступу

НАТО розширить присутність в Україні, щоб підготувати її до вступу
НАТО розширить присутність в Україні, щоб підготувати її до вступу

Саміт Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні 9-11 липня ухвалив рішення про збільшення присутності НАТО в Україні, зокрема призначення спеціального представника в Києві.

Згідно з рішенням саміту Альянсу, представництво НАТО в Україні змінить керівника, який матиме новий статус – буде спеціальним представником генерального секретаря.

Наразі союзники ведуть перемовини про те, хто обійме посаду. За даними кількох джерел "ЄвроПравди", європейські члени НАТО наполягають, що це не має бути американець, аби збалансувати вплив США.

Також принципово зміниться натовська присутність у Києві – і чисельність, і рівень.

"З’явиться велика кількість "прикомандированих офіцерів" від держав-союзників, відповідальних за ключові напрямки. Словом, за роботу з Україною беруться серйозно. І це стало, напевно, ключовою зміною, яку приніс Вашингтонський саміт", – ідеться у статті.

Читайте по темі: Острів Оболонський: як замість ремонту семи лавок витратили майже 200 мільйонів із бюджету Києва

Перед новою структурою НАТО в Києві поставили завдання добитися готовності України до вступу, зокрема в проведенні реформ сектора безпеки і оборони.

"Це, напевно, головна позитивна новина. Бо якщо бюрократична машина починає працювати над тим, щоб Україна стала членом НАТО, то цей намір вже є не лише на рівні політиків, і його справді планують втілити. Звісно, якщо Україна сама буде лишатися на цьому шляху", – підсумовується у статті.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus