Екснардеп Крючков, якому загрожує до 12 років тюрми, виїхав за кордон і вже майже півроку не повертається

Екснардеп Крючков, якому загрожує до 12 років тюрми, виїхав за кордон і вже майже півроку не повертається
Екснардеп Крючков, якому загрожує до 12 років тюрми, виїхав за кордон і вже майже півроку не повертається

Колишній народний депутат Дмитро Крючков ще 15 лютого виїхав за кордон і не повернувся. Сам політик продовжує брати участь в судових засіданнях шляхом відеоконференції, але в Україну не повертається.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 30 травня.

Як вказується, Крючков має п’ятьох дітей, що дозволяє йому без перешкод покидати Україну. Раніше він виїздив на кілька днів і повертався, але 15 лютого виїхав за кордон і вже в Україну не приїздив. Крючкова обвинувачують у двох кримінальних провадженнях, які перебувають на стадії судових дебатів. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі в одній справі і ще до 12 років в іншій.

Прокурор САП просив заарештувати Крючкова з альтернативою 151,4 млн грн застави, а також покласти низку обов’язків, зокрема, здати закордонні паспорти. На його думку, обвинувачений вирішив ухилятися від виконання вироку у випадку встановлення його провини. Сам Крючков заперечував проти задоволення клопотання. Він повідомив, що наразі він має право на постійне проживання в Монако. До цього екснардеп перерахував добровільно 7 млн грн застави на потреби Збройних сил України. Захисник Крючкова теж заперечував і зазначив, що попри виїзд, обвинувачений продовжує брати участь в засіданнях через мобільний телефон.

«У задоволенні клопотання прокурора САП про застосування обвинуваченому (Крючкову – ред.) запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – відмовити», – йдеться в рішенні.

Читайте по темі: У справі ексміністра Степанова повідомили про нові підозри

Рішення ухвалила колегія у складі: головуючий Євген Крук, судді Олексій Кравчук та Інна Білоус. На їх думку, наразі не встановлено ризику переховування обвинуваченого від суду, Крючков мав належну процесуальну поведінку, має стійкі соціальну зв’язки, зокрема, п’ятьох дітей і офіційний шлюб.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus