Суддя ліквідованого ОАСК Літвінова, яка має російський паспорт, подає у відставку

Суддя ліквідованого ОАСК Літвінова, яка має російський паспорт, подає у відставку
Суддя ліквідованого ОАСК Літвінова, яка має російський паспорт, подає у відставку

Суддя ліквідованого Окружного адміністративного суду Києва Аріна Літвінова, у якої раніше журналісти знайшли громадянство РФ, подала на розгляд до Вищої ради правосуддя заяву про відставку.

Про це пише "Радіо Свобода" з посиланням на сайт ВРП де питання розгляду заяви на звільнення Літвінової, стоїть у порядку денному на 23 липня.

Доповідачем у цій справі є членкиня Вищої ради правосуддя Тетяна Бондаренко.

Зазначається, що відповідно до Закону України "Про судоустрій і статус суддів", в разі задоволення заяви судді про відставку, вона буде отримувати щомісячне довічне грошове утримання в розмірі 50 відсотків винагороди судді.

Що передувало?

Читайте по темі: Аудитори викрили сумнівні витрати на благоустрій у КМДА

Раніше журналісти "Схем" ( проєкт Радіо Свобода) з’ясували, що суддя нині ліквідованого Окружного адміністративного суду міста Києва Аріна Літвінова, яка має чинний статус судді, є громадянкою Російської Федерації.

Громадянство країни-агресорки Літвінова отримала у липні 2002 року в місті Єкатеринбург, про що свідчить витяг із автоматизованої системи "Роспаспорт". На той момент вона вже три роки працювала у Вищому арбітражному суді України.

Сама Літвінова заперечувала наявність у неї громадянства РФ.

Наприкінці квітня цьогоріч суддя ліквідованого Окружного адміністративного суду міста Києва Аріна Літвінова поскаржилася в прокуратуру і Вищу раду правосуддя на журналіста "Схем" Георгія Шабаєва, який знайшов у неї російський паспорт.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus