Чехія приєдналася до "коаліції дронів" для України, - Міноборони Латвії

Чехія приєдналася до "коаліції дронів" для України, - Міноборони Латвії
Чехія приєдналася до "коаліції дронів" для України, - Міноборони Латвії

Кількість учасників міжнародної коаліції із забезпечення України безпілотниками збільшилася до 16 - до неї приєдналася Чехія.

Про це повідомило міністерство оборони Латвії.

Чехія долучилася до "коаліції дронів" після того, як її делегація підписала меморандум про взаєморозуміння під час саміту НАТО у Вашингтоні, 11 липня.

Як відомо, цю коаліцію очолюють Латвія та Велика Британія.

"Я дуже радий вітати Чехію в коаліції безпілотників, яка допомагає Україні відбиватися від російського вторгнення. Кожна держава-учасниця коаліції може зробити значний внесок у зусилля України, а також підтримати розвиток своєї національної промисловості", - заявив міністр оборони Латвії Андрюс Спрудс.

Читайте по темі: Зеленський обговорив з Шольцом військову допомогу та Саміт миру

Нагадаємо, що у понеділок, 22 липня, стало відомо про те, що Латвія відправила Україні нову партію із понад 500 безпілотників у межах "коаліції дронів".

Окрім Латвії, яка відіграє провідну роль, у "коаліції дронів" також беруть участь сусідні Естонія та Литва, а також Польща, Велика Британія, Данія, Швеція, Франція, Німеччина, Нідерланди, Канада та Австралія. Ці країни зібрали понад пів мільярда євро на постачання Україні безпілотників і працюють над створенням спільного фонду, який дозволить швидше та ефективніше фінансувати виробництво безпілотників.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus