У Тернополі під час засідання ради оборони області затримали керівника районного ТЦК

У Тернополі під час засідання ради оборони області затримали керівника районного ТЦК
У Тернополі під час засідання ради оборони області затримали керівника районного ТЦК

Під час засіданні ради оборони у Тернополі викрили керівника Борщівського ТЦК та СП на хабарях. Військового підозрюють у систематичному вимаганні і отриманні грошей від ухилянтів.

Цю інформації Zaxid.net підтвердили в пресслужбі поліції Тернопільщини. Наразі на території правоохоронці спільно з спецпризначенцями проводять більше, ніж 30 обшуків в Чортківському та Тернопільському районах.

Затримання Борщівського військкома відбулося під час чергового засідання ради оборони Тернопільщини 23 липня в приміщенні Тернопільської обласної ради, повідомили «Тернополяни». За даними ЗМІ, очевидці, які були присутні на засіданні розповіли, що оборонна рада області розпочалася з доповіді керівника поліції Тернопільщини Сергія Зюбаненка.

На засіданні начальник поліції продемонстрував усім присутнім відео з нарізками розмов, які свідчать про корупційні дії окремих районних керівників ТЦК та СП. Зокрема це стосується вимагання грошей за уникнення мобілізації. Працівники ТЦК також були при цьому присутні у залі.

Свідки зазначили, що після доповіді поліцейського деяким військовим стало погано і до будівлі облради викликали одразу кілька швидких допомог. Одному зі керівників районного ТЦК та СП слідчі спільно з спецпризначенцями КОРД вручили підозру, а саме військовому з Борщова.

Читайте по темі: У Харкові співробітники ТЦК побили колишнього військовополоненого, – ЗМІ

Після вручення підозри група поліцейських та військовий перейшли до його авто, де проводився обшук. Паралельно здійснюється близько 30 обшуків по всій області для виявлення можливих спільників та розкриття повної схеми корупції. Додамо, що в пресслужбі поліції Тернопільщини  повідомили, що попередньо посадовця Борщівського ТЦК та СП підозрюють у хабарництві.

 eiqdiqxdidrroz

У Тернопільському обласному ТЦК підтвердили, що на фото, яке зробили журналісти під час того, як проводили обшуки в авто, перебуває саме військовий комісар з Борщова, повідомило «20 хвилин». Проте загалом коментувати цю ситуацію із підозрою у хабарництві відмовились. Також в поліції Тернопільщини пообіцяли надати більше деталей стосовно цієї справи згодом.

Додамо, що наразі керівником Борщівського районного ТЦК та СП є Андрій Ставрук. З власних джерел стало відомо, що обшуки також провели і в колишнього військкома Борщева Сергія Ткача, який наразі працює в Борщівській міській раді.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus