Таке рішення 18 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Баклагу з альтернативою застави. Проте суд відмовився це зробити, визначивши йому 908 400 грн застави.

«Відмовити в задоволенні клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Застосувати до підозрюваного (Іллі Баклаги – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що в грошовому виразі становить 908 400 грн», – ідеться в рішенні.

На Баклагу поклали наступні обов’язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатися за межі міста Черкаси без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали ексначальника підрозділу філії «Укрзалізниці». За версією слідства, організована група упродовж 2021–2022 років заволоділа грошовими коштами АТ «Укрзалізниця» шляхом зловживання службовими особами ВСП «Черкаський КРМЗ» філії ЦРЕКМ УЗ своїм службовим становищем. Про підозру повідомили п’ятьом учасникам організованої групи.

Читайте по темі: СБУ просить покарати суддю, який міг підробити документи для виїзду в круїз Карибськими островами

У 2021 році колишній директор ВСП «Черкаський КРМЗ» філії УЗ з метою протиправного збагачення утворив організовану групу з-поміж чинних та колишніх співробітників заводу. Впродовж квітня 2021 - лютого 2022 років він домігся обрання наперед визначених компаній переможцями закупівлі послуг з ремонту колійних машин. Проте такий ремонт фактично не проводився, а члени організованої групи підробляли документи, які свідчили про начебто виконання робіт низкою підприємств з ознаками фіктивності. Як наслідок, УЗ зазнала збитків на суму 17,1 млн грн, якими заволоділи учасники злочину.