ВАКС оголосив вирок посадовиці податкової служби Харківщини

ВАКС оголосив вирок посадовиці податкової служби Харківщини
ВАКС оголосив вирок посадовиці податкової служби Харківщини

23 липня 2024 року ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та посадовою особою ГУ ДПС у Харківській області.

Про це повідомляє САП

Відповідно до угоди суд визнав посадовицю винуватою у пропозиції здійснити вплив за надання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення керівництвом ГУ ДПС у Харківській області щодо призначення позапланових виїзних податкових перевірок товариств та прийняття за їх результатами узгоджених податкових повідомлень-рішень та підбурюванні представника приватного товариства надати неправомірну вигоду керівництву ГУ ДПС у Харківській області за сприяння в ухваленні рішення про виключення товариства з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, а також про реєстрацію зупинених податкових накладних цього товариства, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 369-2, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України.

За вироком суду їй призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі. Разом з тим, на підставі ст. 75 КК України суд звільнив указану особу від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 3 роки.

Також особа зобов’язана надавати правдиві та детальні викривальні показання щодо участі та ролі інших осіб у вчиненні злочину.

Читайте по темі: СБУ просить покарати суддю, який міг підробити документи для виїзду в круїз Карибськими островами

Крім того, посадова особа впродовж 10 днів з моменту затвердження угоди зобов’язується перерахувати 500 тис. грн у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв’язку та Міністерства цифрової трансформації - «Армія дронів».

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus