В Ростовській області ЗС РФ розгорнули нову військову базу

В Ростовській області ЗС РФ розгорнули нову військову базу
В Ростовській області ЗС РФ розгорнули нову військову базу

База може належати до 100-го військового полку матеріально-технічного забезпечення Збройних сил РФ. На тлі заборони ударів західної зброї по території РФ полк забезпечення перекинули в зону, де його буде важко дістати без далекобійної зброї.

Російські військові побудували нову базу у місті Новочеркаськ під Ростовом-на-Дону, за 200 км від лінії фронту. Про це свідчать супутникові знімки Planet Labs, які отримали "Схеми" проєкту "Радіо Свобода".

Згідно із зображеннями, росіяни розгорнули нову базу на ділянці між виправною колонією та 2 недобудованими загальноосвітніми навчальними закладами. Її розмістили на місці ще одного закинутого військового об’єкта – школи кухарів №195 "Сил громадянської оборони" Росії. Навчальний заклад закрили 13 років тому.

Минулого року на території колишньої школи кухарів стала з’являтися військова техніка. Наприкінці серпня 2023 року тут помітили майже 50 припаркованих військових вантажівок та розгорнуті намети.

 eiqetiquxixzrozFullscreen

Військовий експерт Михайло Жирохов проаналізував супутникові знімки, отримані журналістами "Схем", і припустив, що, найімовірніше, нова база — база матеріально-технічного забезпечення ЗС РФ.

"Ми бачимо велику кількість вантажівок у кольорах військової техніки. Ні танків, ані БТР-ів супутник не фіксує, тому з високою ймовірністю – це одна з військових частин матеріально-технічного забезпечення", – каже Жирохов.

Fullscreen

"Схеми" встановили, що база може належати 100-му військовому полку матеріально-технічного забезпечення ЗС РФ, новим місцем дислокації якого є Новочеркаськ.

В армії РФ цей полк називають "армійським спецпідрозділом МНС". Він один такого типу. Донедавна 100-й полк базувався у селищі Калінінець, але в 2023 році його підрозділи стали перекидати під Ростов, до Новочеркаська.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus