На Київщині засудили чоловіків, котрі під виглядом СБУ напали на кав’ярню

На Київщині засудили чоловіків, котрі під виглядом СБУ напали на кав’ярню
На Київщині засудили чоловіків, котрі під виглядом СБУ напали на кав’ярню

На Київщині бізнесмена, його товариша та ще двох найманих працівників засудили за напад під виглядом працівників СБУ на власників кав’ярні.

Про це редакція дізналася з вироку Обухівського райсуду за ч.4 ст.296, ч. 1 ст. 353 КК.

За даними слідства зловмисники вирішили помститися власникам кафе, котрі побили їх товариша влітку. 2023 року. Для цього директор ТОВ «Альянсавто 2020» Олексій Ткаченко разом с Сергієм Удодом знайшли людей для участі в нападі через Інтернет, не повідомляючи їм про справжні наміри. Вони найняли засуджених за крадіжку та зберігання боєприпасів Дмитра Курганевича та Юрія Педая. Мета була побити людей.

З метою подолання можливого опору з боку потерпілих Артура Ткаченка та Андрія Нагорного, останніми прийнято рішення про самовільне присвоєння владних повноважень працівників Служби безпеки України. Зловмисники вдяглися у тактичний одяг з емблемами на головних уборах, на яких зазначена абревіатура  «СБУ» та позиціонували себе як спецслужбовці.

Чоловіки разом з іншими невстановленими особами, 25 вересня 2023 року прибули до кав’ярні «Допінг» на двох автомобілях. Вони вибігли з машин, кричачи «лежати працюємо…. обличчям в підлогу, працює СБУ», щоб видати себе за працівників СБУ і придушити можливий опір.

Читайте по темі: СБУ просить покарати суддю, який міг підробити документи для виїзду в круїз Карибськими островами

Зловмисники наказали трьом особам лягти на землю. Ті, думаючи, що це справжні працівники СБУ, виконали наказ. Зловмисники зв’язали їх пластиковими хомутами і побили, використовуючи металеві прути та холодну зброю.

Внаслідок цього Ткаченко та Нагорний отримали різні рани та переломи. Після цього нападники сіли в автомобілі та втекли. Кав’ярня «Допінг» змушена була закритися на тривалий час для надання допомоги потерпілим і проведення слідчих дій. Після повідомлення про розшук нападників, один з засуджених добровільно здався. Після чого затримали й інших.

Зловмисники в суді розкаялися та визнали вину. Удоду та Прокопенку дали по 2 роки іспитового строку, а Курганевичу та Педаю – по три.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus