У Чорногорії затвердили оновлений уряд за участю проросійських депутатів

У Чорногорії затвердили оновлений уряд за участю проросійських депутатів
У Чорногорії затвердили оновлений уряд за участю проросійських депутатів

Парламент Чорногорії затвердив оновлений склад уряду за участю радикальних сербських та проросійських партій.

Про це повідомляє "Балканський оглядач" за матеріалами місцевих видань. 

До уряду увійшли представники сербських радикальних та проросійських партій: "Нова сербська демократія", Демократична народна партія та прозахідна Боснійська партія.

У складі коаліції залишилися Сербська народна партія (SNP), представники албанських партій, центристські "Демократи" та "Рух Європа зараз" (PES) на чолі з прем’єр-міністром Мілойко Спаїчем.

Проросійські партії отримали дві віцепрем’єрські та три міністерські посади, боснійці – одну віцепрем’єрську та п’ять міністерських.

Читайте по темі: Українські дрони можуть вражати військові об’єкти РФ на відстані до 1800 км, - Буданов

Пропозиції прем’єр-міністра щодо переформатування уряду підтримали понад 50 депутатів.

Майже всі депутати від опозиційних партії, зокрема Демократичної партії соціалістів (DPS), Громадського руху УРА (GP URA), соціал-демократів (SD), Хорватської громадянської ініціативи (HGI), не брали участі в голосуванні.

Прем’єр Спаїч очікує, що зміни в уряді сприятимуть покращенню добробуту громадян та прискорять рух Чорногорії до вступу в ЄС.

Уряд Чорногорії після оновлення складається з прем’єр-міністра, 24 міністрів та семи віцепрем’єрів, п’ятеро з яких займають лише посади віцепрем’єрів, а двоє поєднують посади віцепрем’єра та міністра.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus