З окупації повернули ще сімох дітей, - Микола Кулеба

З окупації повернули ще сімох дітей, - Микола Кулеба
З окупації повернули ще сімох дітей, - Микола Кулеба

Із тимчасово окупованих територій на підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще сімох дітей.

Про це повідомив керівник благодійної організації Save Ukraine Микола Кулеба.

Це вдалося завдяки спільним зусиллям української гуманітарної програми Bring Kids Back UA і громадської організації Save Ukraine.

Як розповів Кулеба, серед тих, хто повернувся 12-річна дівчинка, мама і тато якої служать в Збройних силах України. Вони довго шукали можливість евакуювати доньку, тому що діти військових  на тимчасово окупованих територіях перебувають під особливим контролем загарбників.

Також повернулися брати 15 і 19 років. Місяць тому російська ФСБ затримала їхніх батьків, зараз про них нічого не відомо. Російські спецслужби також допитували старшого з братів. Нині хлопці перебувають під тимчасовою опікою їхньої хрещеної матері.

Читайте по темі: Україна повернула з окупованих територій двох жінок похилого віку

діти tdiqridkiqqhroz

З окупованих районів Херсонщини також вдалося вивезти 18-річного хлопця і 19-річну дівчину, яких покинули прийомні батьки. Через свою проукраїнську позицію вони зазнавали погроз.

Вдалося повернути і 14-річного хлопця, який не міг виїхати з тимчасово окупованої території через зруйнований російськими військами міст. Після двох років розлуки підліток воззʼєднався зі своєю матірʼю.

діти, повернення

Сьома дитина – це хлопець-підліток, мати якого досі перебуває в окупації.

діти

діти

Кулеба додав, що з 2014 року 1,5 мільйона українських дітей перебувають на окупованих територіях та на території РФ. Багато з них були незаконно депортовані або примусово переміщені, решта залишаються під загрозою депортації.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus