«Київавтодор» витратив 14 мільйонів на проект капітального ремонту частини проспекту Лобановського

«Київавтодор» витратив 14 мільйонів на проект капітального ремонту частини проспекту Лобановського
«Київавтодор» витратив 14 мільйонів на проект капітального ремонту частини проспекту Лобановського

КК «Київавтодор» 22 липня за результатами тендеру замовила ТОВ «Слобожанський проектний дім» проектування капітального ремонту проспекту Лобановського у Солом’янському районі Києва за 14 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2025 року мають розробити проектно-кошторисну документацію на капремонт проспекту Лобановського від вулиці Володимира Брожка до Севастопольської площі довжиною 2,8 км. Крім ремонту проспекту, технічне завдання на проектування включає забезпечення інклюзивності, влаштування велодоріжок і велопарковок, а також аналіз можливості влаштування регульованого лівого повороту з проспекту на вулицю Дачну.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Для участі в тендері треба було принести власний аналогічний договір на проектування будівництва, реконструкції або капремонту вулиць, доріг чи шляхопроводу за класом наслідків не нижче СС3 у межах міської забудови з прокладанням чи перекладанням інженерних мереж. Він мав бути укладений за останні три роки і виконаний у повному обсязі. Причому договір на коригування проекту не вважався б аналогічним договором.

Читайте по темі: Аудитори викрили сумнівні витрати на благоустрій у КМДА

Анонімна фірма скаржилась замовнику на обмеження у три роки. Мовляв, під час воєнного стану фінансування замовників обмежене або відсутнє, що не дозволяє прийняти роботи, навіть при їх повному виконанні. Замовник відповів, що тому й шукає досвідченого та дієздатного виконавця проектних робіт, якому не потрібно буде шукати спеціалістів.

«Слобожанський проектний дім» приніс аналогічний договір із самим «Київавтодором» щодо проекту реконструкції Дегтярівського шляхопроводу за 2021 рік за 11,50 млн грн.

Ще замовник вимагав на все обладнання надати листи від орендодавців, власників тощо про те, що вони не проти його використання для виконання робіт і підтверджують чинність та можливість продовження договорів із ними. Вимога розповсюджувалась і на софт. Листи мали бути з посиланням на тендер. Анонімна фірма скаржилась замовнику на цю вимогу, вважаючи її дискримінаційною. Той відповів, що йому треба мати можливість перевірити чинність договорів на софт і що виконавець зможе виконати роботи. «Слобожанський проектний дім» подав договори й листи від ТОВ «Сабіт і Ко», дилера проектувальної програми BricsCAD V17 Pro, і від ТОВ «Авкас», дилера кошторисної програми АВК-5.

Такі ж вимоги (але з класом СС2) були на торгах щодо проекту ремонту Милославської.

Харківською фірмою «Слобожанський проектний дім» володіє та керує харків’янин Валерій Філіченко. Вона розробила вищезгаданий проект реконструкції Дегтярівського шляхопроводу, яку потім виконувало ТОВ «Ростдорстрой». Крім того, Філіченко був головним інженером проекту з капремонту вулиці Франка в Києві, який для «Київавтодору» розробляло ТОВ «Інститут проектування інфраструктури транспорту». Той ремонт потім виконувало ПП «Київшляхбуд». Усього з 2017 року переможець натендерив 58 млн грн.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus