DeepState: Бійці 31-ї бригади вийшли з оточення біля Прогресу

DeepState: Бійці 31-ї бригади вийшли з оточення біля Прогресу
DeepState: Бійці 31-ї бригади вийшли з оточення біля Прогресу

Українські захисники, які потрапили в оточення ЗС РФ на Покровському напрямку біля села Прогрес, змогли прорватися. Вони ухвалили це рішення колективно, а від командира так і не отримали наказу.

Про це повідомили аналітики DeepState в своєму телеграм-каналі 25 липня.

"Вчора північніше Прогресу був вкрай динамічний та напружений день. Близько 14:00, як і прогнозувалося, ряд спостережних пунктів 1 та 3 батальйонів потрапили у повне оточення. Командир бригади так і не віддав наказу про прорив, тому особовий склад, який перебував в тому районі, поставив того перед фактом, що хлопці будуть прориватися з боєм", — йдеться в повідомленні.

З допомогою злагоджених дій артилерії, аеророзвідки та суміжних сил, а також під управлінням офіцерів на місцях, хлопці з 1 та 3 батальйонів змогли вирватися з оточення в повному складі.

"Це була дуже нервова та важка операція. Затримка хоча б на пару годин могла призвести до другого кільця оточення. Не треба пояснювати, скільки інформаційних приводів отримала б кацапська пропаганда. Найголовніше — бійці живі і продовжують далі стримувати ворога. 31 і 47 ОМБр залишаються на тій ділянці головними стовпами оборони. Звісно, не без допомоги прикомандированих підрозділів, яких доволі багато", — зазначили в DeepState.

 eiqrtiqkhidetroz

Аналітики наголосили, що цей випадок з оточенням підрозділів має бути уроком для багатьох командирів, щоб не нехтували особовим складом та довіряли сержантському та офіцерському складу, який перебуває на безпосередній лінії зіткнення.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus