НБУ заборонив видавати кредити лудоманам

НБУ заборонив видавати кредити лудоманам
НБУ заборонив видавати кредити лудоманам

Національний банк України заборонив укладати договір про споживчий кредит з особами, які включені до спеціального реєстру лудоманів та які використовували кредитні кошти для внесення ставок.

Про це повідомила пресслужба НБУ в четвер, 25 липня.

З 25 липня бюро кредитних історій, які уклали договори про інформаційну взаємодію з Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей, матимуть змогу отримати доступ до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів або участь в азартних іграх.

Так, кредитодавці до укладення договору про споживчий кредит повинні перевірити наявність інформації про людину в Реєстрі шляхом звернення до бюро кредитних історій.

Бюро кредитних історій передаватимуть безоплатно кредитодавцям відомості щодо осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів або участь в азартних іграх, та використання ними кредитних коштів для внесення ставок.

Читайте по темі: Як банки диктують умови податкової політики через шантаж Мінфіну

"Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей вже здійснила організаційні та технічні заходи для реалізації доступу бюро кредитних історій до реєстру. Інформація про осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх, вноситься до реєстру уповноваженим органом за результатами розгляду відповідної заяви", - зазначили в Нацбанку.

Зокрема, комерційні банки вже почали в додатках розсилати повідомлення про обмеження кредитування.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus