Fitch тимчасово погіршило рейтинг України до обмеженого дефолту

Fitch тимчасово погіршило рейтинг України до обмеженого дефолту
Fitch тимчасово погіршило рейтинг України до обмеженого дефолту

Рейтингове агентство Fitch Ratings 13 серпня погіршило кредитний рейтинг України у зв’язку з початком реструктуризації єврооблігацій.

Про це повідомляється на сайті агентства.

Так, рейтинг України знизили з "C" до рівня "RD" (обмежений дефолт), а євробондів-2026 на 750 млн дол, за якими Україна не сплатила купон, – до рівня "D".

"Зниження рейтингу до рівня "RD" слідує за закінченням 10-денного пільгового періоду для виплати купонного доходу за єврооблігаціями на 750 млн дол, що мав відбутися 1 серпня. Це означає дефолт відповідно до критеріїв Fitch.

18 липня український парламент ухвалив закон, який дозволяє уряду тимчасово призупинити виплати за державним та гарантованим державою зовнішнім боргом до завершення угоди про реструктуризацію з кредиторами.

Читайте по темі: Кабмін затвердив проєкт держбюджету на 2025 рік

9 серпня український уряд офіційно оголосив про початок процедури отримання згоди на реструктуризацію єврооблігацій. На думку агентства, така операція є обміном проблемного боргу, бо йдеться про списання частини тіла кредиту та відсотків, а також продовження термінів погашення облігацій", - нагадує агентство.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus