Троє експрацівників окупаційної залізниці отримали штрафи

Троє експрацівників окупаційної залізниці отримали штрафи
Троє експрацівників окупаційної залізниці отримали штрафи

Червонозаводський районний суд міста Харкова визнав трьох чоловіків винними у пособництві державі-агресору.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 19 липня.

В умовах окупації частини Харківської області 1 липня 2022-го обвинувачені підписали трудові контракти про працевлаштування у підрозділі створеного росіянами підпримства «Купʼянська залізнична дорога» (мовою оригіналу — «производственном подразделении «Купянск-Южная дистанция пути» государственного предприятия «Купянская железная дорога»).

Двоє обвинувачених були заступниками директора підрозділу, а третій — головним інженером. Вони забезпечували утримання залізничних колій та їх складових у робочому стані, їх ремонт та відновлення для здійснення перевезень, організовували та контролювали роботу відділків підрозділу, виїхдили на огляди ділянок, де проходили ремонти колій, давали вказівки підлеглим працівникам та ін. Вважається, що вони залишалися на посадах до 10 вересня 2022-го, поки територію не звільнили Збройні сили України.

До суду надійшли угоди про визнання винуватості. 

Читайте по темі: Експрокурору Дмитру Чувашову оголосили підозру у колабораціонізмі

Обставинами, які помʼякшують покарання, суд врахував їх щире каяття і активне сприяння розкриттю злочину.

Усіх трьох покарали штрафом у 170 тисяч гривень із конфіскацією майна. Також їм засудженим забороняється н 11 років обіймати посади, повʼязані із виконанням функцій держави, місцевого самоврядування.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus