Ватажку "ЛНР" Пасічнику оголосили нову підозру

Ватажку "ЛНР" Пасічнику оголосили нову підозру
Ватажку "ЛНР" Пасічнику оголосили нову підозру

Ватажку так званої "Луганської народної республіки" Леоніду Пасічнику оголосили нову підозру. Справа стосується організації примусової "мобілізації" на війну проти України.

Про це інформує пресцентр Служби безпеки у соцмережі Facebook.

За версією слідства, гауляйтер Пасічник став організатором поповнення російських окупаційних угруповань Південного військового округу РФ місцевими жителями.

Правоохоронці встановили, що з 19 лютого 2022 року він підписав кілька розпоряджень про "введення воєнного стану" та "мобілізації" на тимчасово окупованій частині регіону, що стало формальною підставою для Росії у насильницькому "призові" на війну проти України близько 80% працівників місцевих підприємств.

"Насамперед мова йде про чоловіків віком від 18 років, яких після нетривалої підготовки на полігонах відправляють на "м’ясні" штурми позицій ЗСУ на східному фронті", - уточнюють в СБУ.

Читайте по темі: Україна повернула з окупованих територій двох жінок похилого віку

Як наголошують у спецвідомстві, близько 70% з числа "мобілізованих" загинули у перші місяці російської повномасштабної війни.

 qhiddziqxriqutroz

Пасічника підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни, скоєному за попередньою змовою групою осіб. Нову підозру оголосили за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 ККУ.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus