В Росії прорвало чергову дамбу: кілька поселень Челябінської області під загрозою затоплення

В Росії прорвало чергову дамбу: кілька поселень Челябінської області під загрозою затоплення
В Росії прорвало чергову дамбу: кілька поселень Челябінської області під загрозою затоплення

На Кіалімському водосховищі у Челябінській області Росії сталося руйнування греблі. У зоні підтоплення опинились одразу шість населених пунктів, і тепер місцева влада закликала людей "зібрати речі та бути готовими до евакуації".Коли й куди будуть евакуювати місцевих мешканців, наразі не повідомляється.

У зоні підтоплення знаходяться Кіалімі, Мухаметове, Карасаєво, Байдашево, Сактаєво та райцентр – місто Карабаш. Як повідомляє адміністрація райцентра, руйнування греблі відбулось у зв’язку з різким підняттям рівня води через тривалі зливи.

Перш за все влада повідомила про відключення водопостачання в Карабаському міському окрузі, після чого запропонувала "всім запастися водою", але не уточнила, де її взяти. Щоправда, на вулицях її хватає. Ба більше, води вдосталь і в самих будівлях, про що розповідають місцеві мешканці.

Читайте по темі: Азербайджан веде перемовини про постачання російського газу через Україну

Вже після пропозиції запасатися водою влада запропонувала людям збирати речі й чекати. Повідомляється також, що у місті працюють співробітники МНС, спеціалісти комунальних служб та інших відомств, йдуть роботи з ліквідації наслідків руйнування греблі.

"Внаслідок проходження рясних опадів та збільшення припливу води до Кіалімського водосховища стався змив греблі довжиною 100 метрів; всього довжина греблі 500 метрів", – уточнили в МНС.

Створене в 1979 році Кіалімське водосховище – водоймище на кордоні Карабаського та Міаського міських округів. До останнього часу воно було гідрологічним пам’ятником природи обласного значення.

В Росії прорвало чергову дамбу: кілька поселень Челябінської області під загрозою затоплення. Відео qhidddiqxkiqerroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus