Зеленський пообіцяв посилити українську здатність завдавати російській армії відчутних втрат

Зеленський пообіцяв посилити українську здатність завдавати російській армії відчутних втрат
Зеленський пообіцяв посилити українську здатність завдавати російській армії відчутних втрат

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що держава зробить усе, щоб посилити наші позиції та здатність завдавати російській окупаційній армії відчутних втрат. Воїни Сил оборони мають отримувати все, що необхідно в умовах дуже жорстких боїв і тиску ворога на передовій.

Про це глава держави сказав у зверненні до українського народу й світу наприкінці 884-го дня війни з Росією. Він розповів, що провів нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим про нові оборонні пакети для ЗСУ від західних партнерів.

Також президент заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про ситуацію на фронті. Найскладнішим напрямком залишається Покровський.

"Зокрема, і з міністром, і з військовим командуванням ми детально розбираємо ситуацію на складних напрямках, передусім це Покровський напрямок на Донеччині. Саме він був і залишається основним напрямком російських атак. Двічі сьогодні були доповіді головкома Сирського. Має бути зроблене й буде зроблене все, щоб посилити наші позиції, нашу українську здатність завдавати окупанту відчутних втрат", – зазначив Зеленський.

"Має бути і буде зроблено все": Зеленський пообіцяв посилити українську здатність завдавати окупанту відчутних втрат. Відео qhiquqiddidzeroz
"Має бути і буде зроблено все": Зеленський пообіцяв посилити українську здатність завдавати окупанту відчутних втрат. Відео

Глава держави відзначив воїнів, які завдають ударів по російських базах і логістиці на окупованій території.

"Окупант повинен відчувати, що це – українська земля. І кожна знищена російська авіабаза, кожен знищений російський військовий літак – на землі чи в повітрі – це порятунок українських життів. Хлопці, наші воїни, я дякую вам за влучність!" – наголосив він.

Крім того, Зеленський повідомив, що підписав кілька указів про відзначення державними нагородами наших захисників і захисниць зі Збройних сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Також президент відзначив підрозділи та воїнів, які саме цими тижнями проявили себе особливо в боях за Україну – 4-та та 14-та бригади оперативного призначення Нацгвардії, 18-та Слов’янська бригада Нацгвардії, воїни 1-го загону Центру спецпризначення "Омега".

Окремо глава держави назвав військових, які проявили себе у боях з ворогом: старший солдат Андрій Дикун, молодші сержанти Роман Ільчук та Олександр Сахненко, сержант Антон Чайка, головний сержант взводу спеціального призначення Володимир Романюк, лейтенант Руслан Мінченко.

Читайте по темі: Україна повернула з окупованих територій двох жінок похилого віку

Також президент відзначив прикордонників: Харківський прикордонний загін, Сумський, Чернігівський, Луганський прикордонні загони; підрозділи Морської охорони та Південного регіонального управління; Херсонський прикордонний загін; майстра-сержанта Станіслава Налеснікова, сержанта Вадима Савінова, старшого сержанта Сергія Щербіну та головного сержанта Олександра Касьяна; молодших сержантів Костянтина Гнатишина та Дениса Євстратова; старшого солдата Михайла Урдинця; головного сержанта Кирила Овдієнка.

"Дякую вам, хлопці, вашим побратимам та всім, хто захищає Україну!" – наголосив Зеленський.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus