Чому Британія не дозволяє Україні бити ракетами Storm Shadow по Росії

Чому Британія не дозволяє Україні бити ракетами Storm Shadow по Росії
Чому Британія не дозволяє Україні бити ракетами Storm Shadow по Росії

Британія не дозволила Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів по території Росії, оскільки потрібна згода деяких країн НАТО.

Про це повідомляє The Times.

Видання зазначає, що політика уряду Британії щодо використання ЗСУ наданої зброї стала дуже заплутаною. Настільки заплутаною, що навіть президент України Володимир Зеленський відчув збентеження на зустрічі з новим британським прем’єр-міністром Кіром Стармером, яка пройшла цього місяця.

Зокрема, Стармер заявив про готовність послабити обмеження на використання британських ракет Storm Shadow Україною. Однак пізніше Міноборони Британії заявило, що фактично не давало такого дозволу.

Це пов’язано з тим, що перед ухваленням такого рішення Британія мала узгодити його з Францією. Джерела The Times пояснили, що Франція разом із Британією виробляє цей тип ракет і є важливим союзником НАТО.

У зв’язку з цим Великобританія не може приймати рішення в односторонньому порядку з питань, які можуть допомогти спричинити ескалацію конфлікту з Росією. Наразі поки що не ясно, чи є юридичні підстави для отримання дозволу від Франції та інших союзників.

За словами одного з джерел The Times, Британія вже направила запити до своїх союзників і чекає на відповідь, перш ніж обговорювати це питання з Україною.

Читайте по темі: Україна повернула з окупованих територій двох жінок похилого віку

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus