Працював на псевдореферендумі: Жителю Херсонщини дали 2 роки тюрми

Працював на псевдореферендумі: Жителю Херсонщини дали 2 роки тюрми
Працював на псевдореферендумі: Жителю Херсонщини дали 2 роки тюрми

Івано-Франківський міський суд визав громадянина винним у колабораціонізмі.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 23 липня.

Під час окупаці села Новомиколаївка Бериславського району Херсонської області чоловік із корисливих мотивів працював членом дільничної виборчої комісії і брав участь у проведенні незаконного референдуму за приєднання Херсонської області до Російської федераці

26 вересня 2022 року близько 9 години ранку обвинувачений із головою, секретарем  виборчої комісії і російськими військовими прибули до приватного домоволодіня. Там вони узяли опечатану скриньку для голосування, списки жителів села Черешневе та бюлетені. Далі у супроводі на автомобілі із водієм і під охороною двох солдатів РФ члени виборчкому відвідували двори місцевих жителів і запрошували їх до участі у референдумі.

По завершенню «референдуму» обвинувачений і секретар повернулися до будинку і віддалі голові комісію скриньку та невикористані бюлетені. Остання, у свою чергу, віддала їх російським військовим для доставки до територіальної виборчої комісії.

Читайте по темі: Окупанти обстріляли Херсонщину, загинув чоловік

У судовому засіданні чоловік вину визнав повністю, щиро покаявс і просив суворо його не карати.

За законом обвинуваченому загрожувало від 5 до 10 років увʼязнення. Але суд врахував повне визнання вини, щире каяття і активне сприяння розкриттю злочину. З огляду на це і позитивні характеристики обвинуваченого, суд погодився призначити строк позбавлення волі, нижчий, аніж передбачено законом за такі дії.

Громадянина засудили до 2 років позбавлення волі із забороною обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 10 років.

Строк відбування покарання обчислюватиметься із дня затримання — 22.04.2024 року. Чоловік уже утримується під вартою.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus