Сполучені Штати модернізують військове командування в Японії на тлі загрози з боку КНР

Сполучені Штати модернізують військове командування в Японії на тлі загрози з боку КНР
Сполучені Штати модернізують військове командування в Японії на тлі загрози з боку КНР

Сполучені Штати оголосили про наміри модернізувати військове командування в Японії, що стане одним із найсуттєвіших оновлень американсько-японського альянсу з кінця Другої світової війни на тлі все більшої загрози з боку Китаю.

Про це йдеться в публікації The Japan Times.

Під час зустрічі у форматі "2+2" на рівні міністрів закордонних справ і оборони в неділю, 28 липня, голова Пентагону оголосив про модернізацію Збройних сили США в Японії до "штабу об’єднаних сил з розширеними місіями і оперативними обов’язками".

"Це буде найбільш значною зміною у Збройних силах США в Японії з часу їхнього створення та одне з найсильніших покращень наших військових зв’язків з Японією за останні 70 років", – підкреслив він.

У результаті американські сили в Японії перетворяться у штаб об’єднаних сил, підзвітний командувачу Індо-Тихоокеанського командування США і відповідатимуть за оперативне командування приблизно 55 тисяч військовослужбовців, дислокованих у Японії.

Читайте по темі: Помер автор легендарного хіта My heart will go on до "Титаніка" Вілл Дженнінгс

Цей крок, як вважається, є реакцією на посилення регіональної загрози з боку Китаю та покликаний скоротити час ухвалення рішень у разі кризи з огляду на те, що штаб Індо-Тихоокеанського командування США розташований за понад 6000 кілометрів від Японії.

Нова штаб-квартира також "візьме на себе основну відповідальність за координацію безпекової діяльності в Японії і навколо неї відповідно до американо-японського Договору про взаємне співробітництво і безпеку", заявили посадовці США та Японії.

Для обговорення деталей роботи нового командування, зокрема призначення очільника, Токіо і Вашингтон створять робочі групи.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus