Президент Зеленський назвав три фактори для завершення війни

Президент Зеленський назвав три фактори для завершення війни
Президент Зеленський назвав три фактори для завершення війни

Терпіння, підтримка України та дипломатичний тиск на Росію є трьома факторами справедливого завершення війни.

Про це в інтерв’ю японському мовнику NHK заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Терпіння, підтримка (України – ред.) та дипломатичний тиск (на Росію – ред.) – ось три фактори справедливого завершення війни. Якщо США та європейські країни збережуть єдність, це буде додатковим тиском і покаже Москві, що у неї шансів немає», - сказав він.

Зеленський підкреслив, що не може реагувати на заклики до припинення вогню, поки Росія продовжує окуповувати територію України.

Президент зазначив, що Київ розпочне детальні переговори з відповідними країнами щодо територіальної цілісності та інших питань.

Він сказав, що до кінця листопада створить план дій для досягнення миру.

Глава держави також розповів, що під час нещодавньої телефонної розмови з експрезидентом США Дональдом Трампом запросив його відвідати Україну.

Читайте по темі: На Харківщині затримали брата і сестру, які коригували удари РФ

«Якщо пан Трамп хоче дізнатися щось про Україну, він може приїхати і переконатися на власні очі або запитати мене. Трамп сказав мені, що готовий відповісти на будь-які запитання, і що у мене є його номер телефону», - сказав Зеленський.

Президент також наголосив на важливості підтримки з боку Японії.

«Японія є представником Групи семи і надала нам економічну, гуманітарну та технічну підтримку. Вона швидко прийшла нам на допомогу. Це була перша країна, яка не входить до НАТО, яка підписала з Україною угоду про співпрацю в сфері безпеки», - сказав глава держави.

Він також висловив сподівання, що Японія використовуватиме свій вплив на інші країни як лідер Тихоокеанського регіону та забезпечить співпрацю для відновлення України.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus