Закликав до здачі українських територій: СБУ викрила закарпатського пропагандиста

Закликав до здачі українських територій: СБУ викрила закарпатського пропагандиста
Закликав до здачі українських територій: СБУ викрила закарпатського пропагандиста

Управління СБУ України в Закарпатській області викрило мешканця Берегівського району, який закликав до зміни меж території України та виправдовував збройну агресію РФ. Справу скеровано до суду.

Про це повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області. СБУ викрила закарпатця, який закликав відмовитися від частини українських територій та виправдовував збройну агресію РФ.

За даними слідства СБУ, до протиправної діяльності причетний мешканець Берегівського району. У соцмережі Facebook він поширював заклики до зміни меж території нашої держави. Чоловік репостив заклики до відмови Україною від тимчасово окупованих РФ територій. Також він поширював заяви, котрі виправдовували чи заперечували дії країни-агресора. Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза.

Слідчі СБУ повідомили агітатору про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Матеріали справи скеровано до суду.

Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus