Російського мільярдера визнали екстремістом і позбавили горілчаного заводу

Російського мільярдера визнали екстремістом і позбавили горілчаного заводу
Російського мільярдера визнали екстремістом і позбавили горілчаного заводу

Тамбовський районний суд РФ задовольнив позов Генпрокуратури про вилучення російських активів мільярдера Юрія Шефлера.

2002 року через правові розбіжності та визнання приватизації «Союзплодоімпорту» незаконною бізнесмен залишив Росію і зосередився на розвитку горілчаного бізнесу за кордоном. Російська влада довгі роки судилася з Шефлером за бренди горілки «Столична», «Московська» та інші популярні в колишньому СРСР назви, пише МТ.

Суд визнав бізнесмена та підконтрольні йому компанії екстремістським об’єднанням. Влада забрала у нього як мінімум два підприємства: тамбовський спиртзавод «Амбер Талвіс» та комплекс будівель калінінградського горілчаного заводу «СПІ-РВВК».

За версією російської прокуратури, за рахунок Шефлера Збройні сили України (ЗСУ) отримали понад 120 тис. безпілотників, а також автомобілі, боєприпаси, харчування та засоби зв’язку. Шефлер фінансував фонд «Підтримай Україну», до якого лише у 2022–2023 роках направили €38 млн. Він також випустив лімітовану серію алкогольної продукції, доходи від продажу якої у повному обсязі спрямовані на допомогу Україні.

Раніше суд націоналізував виробництво найпопулярнішої горілки в Росії, яке належало українському бізнесменові Євгену Черняку.

Читайте по темі: Російська пропаганда використовує другий замах на Трампа проти України – ЦПД

Російський суд забрав у доход держави його алкогольний холдинг Global Spirits, який виготовляє горілку «Хортиця». У Росії Черняк також внесено до списку «терористів та екстремістів». Хамовницький суд заочно заарештував підприємця у справі щодо «фінансування тероризму».

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus