Знищення вагнерівців у Малі може призвести до виведення частини окупантів з України, - ISW

Знищення вагнерівців у Малі може призвести до виведення частини окупантів з України, - ISW
Знищення вагнерівців у Малі може призвести до виведення частини окупантів з України, - ISW

Після таких втрат, як ті, що нещодавно були завдані Групі Вагнера у Малі, Кремль потребуватиме масштабної заміни бойовиків у Африці військовослужбовцями Африканського корпусу Міноборони РФ. Водночас частина корпусу нещодавно була перекинута у Харківську область для підтримки наступальних дій окупантів.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Там зауважили, що кілька відомих критично налаштованих російських військових блогерів стверджують, що Міноборони РФ зловтішається через втрати Групи Вагнера, і припускають, що російське військове керівництво використає цей інцидент як привід для припинення розгортання бойовиків Вагнера в Сахелі та повної їх заміни підрозділами Африканського корпусу МО.

Деякі російські блогери цитували невстановлене джерело в адміністрації Путіна про те, що особовий склад Африканського корпусу замінить війська Вагнера у всій "Сахельській трійці" (Малі, Буркіна-Фасо та Нігер).

В Інституті припускають, що Африканському корпусу, ймовірно, не вистачає поточних можливостей, щоб належним чином замінити Групу Вагнера, зокрема в Малі, оскільки елементи корпусу нещодавно були розгорнуті в Україні для участі у наступальних зусиллях на півночі Харківської області.

"Масштабна заміна "Вагнера" після таких втрат, як ті, що були завдані під час нещодавньої засідки, ймовірно, призведе до передислокації деяких бійців Африканського корпусу в Малі подалі від лінії фронту в Україні, і російське військове командування, ймовірно, не розглядає повну заміну "Вагнера" в Малі чи деінде в Сахелі як пріоритетне завдання на даний момент», - йдеться у звіті ISW.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus