Виробник Milka та Oreo не вийшов з російського ринку: у компанії засекретили дані про прибуток

Виробник Milka та Oreo не вийшов з російського ринку: у компанії засекретили дані про прибуток
Виробник Milka та Oreo не вийшов з російського ринку: у компанії засекретили дані про прибуток

Mondelez International, виробник Milka та Oreo вирішила не оприлюднювати фінансову звітність свого російського бізнесу за 2023 рік, що викликало критику з боку коаліції B4Ukraine через відмову компанії виходити з російського ринку. Незважаючи на обіцянки скоротити діяльність, Mondelez продала у Росії 9 800 тонн шоколаду.

Про це повідомила коаліція B4Ukraine в коментарі ЗМІ. 

Рішення не розкривати фінансові дані, за словами представників B4Ukraine, є частиною спроби гігантів споживчих товарів, таких як Mondelez, Nestle та Mars, уникнути репутаційного краху, пов’язаного з їхньою відмовою виходити з ринку Росії.

"Рішення не розкривати дані (як це роблять також Nestle і Mars) демонструє спробу гігантів споживчих товарів уникнути подальшого репутаційного краху, пов’язаного з їхньою відмовою виходити з ринку країни-агресора," – заявили у B4Ukraine. Mondelez International раніше обіцяла зробити свій російський бізнес автономним із самодостатнім ланцюгом постачань до кінця 2022 року.

Однак, попри обіцянки скоротити діяльність у Росії, компанія продовжує розширювати свій бізнес за деякими показниками. "Попри обіцянки скоротити діяльність у Росії, а також наші численні спроби залучити керівництво компанії до діалогу, Mondelez продовжує розширювати російський бізнес за деякими показниками," – розповіли у B4Ukraine.

Читайте по темі: Авіаудар по багатоповерхівці у Харкові: у лікарнях залишаються 14 поранених, двоє у тяжкому стані

Факти свідчать про те, що Mondelez активно розширює свою присутність на російському ринку. За даними коаліції B4Ukraine, компанія продала у РФ 9 800 тонн шоколаду Milka лише за перший квартал 2024 року, що вшестеро більше, ніж було зазначено в її прогнозі.

Російська "дочка" Mondelez та її співробітники залишаються пов’язаними з рештою компанії. Джерело Reuters повідомило, що російське дочірнє підприємство досі використовує загальну систему планування ресурсів (ERP) Mondelez. Більше того, російські співробітники, які працюють на російський бізнес, продовжують брати участь у робочих зустрічах з працівниками з інших регіонів.

 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus