Лукашенко вирішив помилувати засудженого до страти німця

Лукашенко вирішив помилувати засудженого до страти німця
Лукашенко вирішив помилувати засудженого до страти німця

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко вирішив помилувати громадянина Німеччини Ріко Крігера, засудженого до стати нібито через роботу на "українські спецслужби".

Про це повідомляє БЕЛТА.

Пропагандистське інформагентство Білорусі стверджує, що Крігер через адвоката звернувся до Лукашенка з проханням про помилування, і той "з урахуванням усіх обставин" задовольнив його.

Причини такого кроку не повідомляються, але наявні дані дозволяють припустити, що помилування Крігера може бути пов’язане з обміном ув’язнених, який зараз обговорюється між Росією, Білоруссю та кількома західними державами.

Про смертний вирок Ріко Крігеру в Білорусі стало відомо 19 липня.

Читайте по темі: "Ви дебіл", - у мережі влучно пожартували з білоруського аналогу YouTube

Громадянина Німеччини засудили до смертної кари через нібито "незаконні дії щодо вогнепальної зброї", пошкодження транспорту або шляхів сполучення, створення "екстремістського" формування чи участь у ньому, агентурну діяльність, найманство та акт тероризму.

З неофіційних джерел незалежні білоруські ЗМІ дізнались, що справа Крігера стосується нібито причетності до білоруського полку імені Калиновського, який воює в Україні. Чоловіка затримали ще минулого року, перед тим він був медиком у німецькому Червоному Хресті.

На одному з телеканалів режиму Лукашенка минулого тижня показали інтерв’ю з Крігером, який стверджував, що його "завербувала" Служба безпеки України для допомоги в "підготовці терактів" у Білорусі, та просив про помилування. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus