Литва поскаржилась Євросоюзу на рішення Угорщини спростити в’їзд росіянам і білорусам

Литва поскаржилась Євросоюзу на рішення Угорщини спростити в’їзд росіянам і білорусам
Литва поскаржилась Євросоюзу на рішення Угорщини спростити в’їзд росіянам і білорусам

Литва подала Європейській комісії прохання проаналізувати рішення Угорщини спростити процедуру в’їзду для громадян Росії та Білорусі, стверджуючи, що цей крок загрожує безпеці Європейського Союзу.

Про це в коментарі порталу BNS заявив литовський міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє "Європейська правда".

Ландсбергіс заявив, що Литва "неприємно здивована" повідомленнями про спрощення в’їзду в Білорусь для громадян Росії та Білорусі. Це "дозволить їм вільно в’їжджати і пересуватися в межах Шенгенської зони", додав він.

"За оцінкою Литви, цей крок Угорщини створює дуже серйозні загрози для безпеки Шенгенської зони і багатьох європейських країн, і тому на нього необхідно відреагувати на рівні ЄС", – підкреслив голова литовського МЗС.

Ландсбергіс оголосив, що Литва звернулася до Єврокомісії з проханням провести аналіз рішення Угорщини "з погляду цілісності Шенгенської зони і запобігання загрозам для неї".

Читайте по темі: В Австрії повінь дісталась до столиці, цілу федеральну землю оголосили зоною лиха

у липні Угорщина опублікувала деталі нової системи прискореного оформлення віз для громадян восьми країн, включаючи Росію і Білорусь, які зможуть в’їжджати до Угорщини без безпекових перевірок або інших обмежень. 

Будапешт заявив, що багато з них будуватимуть атомну електростанцію з використанням російських технологій. 

Лідер найбільшої європейської партії вже закликав обговорити це рішення Угорщини на саміті ЄС, наголошуючи, що це створює значні безпекові загрози для країн Євросоюзу.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus