Процес ліквідації банку Аркада завершено

Процес ліквідації банку Аркада завершено
Процес ліквідації банку Аркада завершено

Банк Аркада діяв з 1993 року і спеціалізувався на кредитуванні будівництва. НБУ визнав банк неплатоспроможним у серпні 2020 року, у вересні розпочався процес ліквідації.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив ліквідацію банку Аркада – процес тривав чотири роки. Про це повідомляє пресслужба фонду.

Повідомляється, що до Єдиного держреєстру юридичних осіб внесено запис про припинення реєстрації банку Аркада як юридичної особи: ліквідація банку вважається завершеною.

Банк Аркада діяв з 1993 року і спеціалізувався на кредитуванні будівництва. Власником 74% банку був Костянтин Паливода.

НБУ визнав банк неплатоспроможним у серпні 2020 року через втрату банком основного активу - будівлі головного офісу та земельної ділянки, внаслідок чого нормативний капітал банку зменшився до третини мінімального встановленого рівня.

Читайте по темі: Арештовані мільярди Pin-UP: Журналіст повідомив про тиск та злам телеграму після розслідувань про російський гральний бізнес в Україні

Після рішення Нацбанку в МВС заявили про факти розкрадання 9 млрд грн із фондів фінансування будівництва банку Аркада, а у вересні 2020 року НБУ вирішив ліквідувати банк. Паливода отримав підозру у виведенні 50 млн грн із банку, а в лютому 2021 року - нову підозру у виведенні ще 22 млн грн.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus