Китай має тиснути на Росію, - Зеленський

Китай має тиснути на Росію, - Зеленський
Китай має тиснути на Росію, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський закликав Китай тиснути на Росію, щоб вона зупинила повномасштабну війну, розвʼязану проти України.

Про це очільник Української держави сказав в інтерв’ю для французьких ЗМІ.

Президент переконаний, що Китай може змусити Росію припинити війну проти України.

"Якщо Китай захоче, він зможе примусити Росію зупинити цю війну. Це як ми говоримо про весь світ. Китай - невід’ємна частина цього світу, одна з впливових держав", - сказав глава держави.

Зеленський заявив, що не хоче, щоб КНР була посередником між Україною та Росією. Він закликав Пекін тиснути на державу-агресорку.

Читайте по темі: Сирський: Курська операція значно підняла моральний дух українських бійців

"Я б хотів би, щоб вони (Китай, - ред.) не займали посередницьку місію. Я хотів би, щоб вони тиснули на Росію щодо закінчення війни. Так само як тиснуть США. Так само, як тисне ЄС. І чим сильніша держава, тим сильніше треба тиснути на Росію. Не навпаки", - сказав український лідер.

Він зазначив, що у війні, в якій є агресор не варто займати посередницьку позицію.

"Я не вважаю, що це сильна позиція. І тому я хотів би, щоб у Китаю була сильна позиція щодо цієї війни, щоб вони зупинили росіян. Нічого нам зайвого не потрібно. Не потрібна ніяка додаткова підтримка. Все повинно базуватися на міжнародному праві. Я б дуже хотів, щоб у Китаю була ось така, дуже принципова позиція", - додав Зеленський.

Раніше президент заявляв, що Україна ніколи не позиціонувала Китай як ворога. На його думку, КНР могла б допомогти Україні, оскільки має економічний та політичний вплив на країну-агресорку Росію.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus