Австрійський міністр закликав не схиляти Україну до поступок територією

Австрійський міністр закликав не схиляти Україну до поступок територією
Австрійський міністр закликав не схиляти Україну до поступок територією

Заклики до України ззовні, щоб вона поступилася державі-агресорці Росії територіями в обмін на мир, є неприпустимими. Лише український народ має право вирішувати, коли йти на переговори з тим, хто розв’язав війну проти його держави.

Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг в інтерв’ю "Укрінформу". Він наголосив, що "не може бути миру під диктатом".

Шалленберг  запропонував австрійцям уявити себе в ситуації українців.

"Уявімо, що на нас напали: Південну Штирію чи Бургенланд окуповано іноземною державою, була спроба знищити федеральний уряд Австрії або вигнати його з країни. І тоді б нам говорили: "Дорогі австрійці, чому б вам не поступитися частиною своєї території заради миру?.. Я вважаю такі заклики ззовні неприпустимими", – сказав австрійський міністр.

Він зазначив, що миру хочуть всі. І зрештою, переговори України з  РФ будуть, але це справа українського народу – лише він повинен сам вирішувати, коли він буде готовий до цих перемовин.

Читайте по темі: Політика США щодо ударів углиб Росії поки залишається без змін - Держдеп

"Зрештою, розмови з Росією будуть. Тому що ми всі хочемо миру. Але не може бути миру під диктатом. Не може бути миру, який буде нав’язано Росією або будь-ким іншим без урахування думки України. Це неприпустимо", – заявив Шалленберг.

"Тому такі заклики ззовні є абсолютно абсурдними. Остаточне рішення тут має бути за українським народом", – наголосив міністр.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus