Зеленський розповів, коли ЗСУ зможуть контратакувати

Зеленський розповів, коли ЗСУ зможуть контратакувати
Зеленський розповів, коли ЗСУ зможуть контратакувати

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому російська армія має певні успіхи на фронті та спрогнозував, коли українські сили зможуть контратакувати.

Про це він заявив в інтерв’ю кільком французьким ЗМІ, зокрема AFP.

За його словами, є одразу кілька причин того, чому Росія має кращі позиції на фронті. Однією з них є недостатнє забезпечення озброєнням та іншими комплектуючими. Так, 14 бригад підготовлені, однак недостатньо укомплектовані.

"Чи вірите ви в можливість зупинити (росіян, - Ред.), якщо будуть оснащені лише три (українські бригади) з 14?", – запитав Зеленський.

Саме нестача техніки дозволила російській армії загарбати ще частину території України з початку року. Водночас, пакети військової допомоги, схвалені країнами-партнерами, нарешті спрямують на укомплектування бригад.

Читайте по темі: Сирський: Курська операція значно підняла моральний дух українських бійців

Він заявив: якщо Україна зможе забезпечити зброєю бодай 10 із 14 підготовлених бригад, тоді можна буде говорити про те, щоб зупинити РФ.

"Ось вам і відповідь, коли ми зможемо їх зупинити. Ми їх зможемо зупинити, безумовно. Але є ось така вартість, тому що вартість – це час. Час, поки укомплектуємо бригади. А час - це життя людей. Перша причина. Я думаю, що вона найголовніша, ця причина", - сказав він.

Друга причина просування росіян - бояться відступати, адже їх убивають свої. Третя причина - можливість використовувати зброю так, як вважає Україна за потрібне.

"І я вважаю, що це серйозний виклик, що ми не можемо використовувати цю зброю так, як нам потрібно, щоб зупиняти ворога", - пояснив Зеленський.

Відповідаючи на питання про вибори президента США в листопаді та наслідки для допомоги Україні, він визнав наявність "ризику" для країни.

"Ми не можемо вплинути на жодні вибори, але, звичайно, Сполучені Штати - це виклик сьогодні. І є ризики, які ніхто з нас не може передбачити... Як президенту України мені потрібно вести діалог між моєю командою та командою Байдена, Трампа і тепер Гарріс. Нам потрібні ці контакти, щоб обговорити, яким буде майбутнє", - повідомив президент.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus