Земельна мафія Київщини: Як депутат Київоблради Віктор Шеремета привласнив мільйони квадратних метрів землі

Земельна мафія Київщини: Як депутат Київоблради Віктор Шеремета привласнив мільйони квадратних метрів землі
Земельна мафія Київщини: Як депутат Київоблради Віктор Шеремета привласнив мільйони квадратних метрів землі

Колишній заступник міністра агрополітики, а нині депутат Київоблради Віктор Шеремета в розпал війни привласнив понад 1 мільйон м2 землі та ошукав простих селян.

Одним із найзаможніших депутатів фракції «Слуга Народу» в Київській обласній раді — є колишній заступник міністра аграрної політики Віктор Шермета. Після корупційних скандалів у 2019 році він покинув посаду в уряді Гройсмана та взяв участь в депутатських перегонах щоб продовжити збагачуватись.

 qhiqqxiqeideqroz

Бізнес-партнер білоцерківського земельного афериста та фігуранта кримінальних справ Олександра Поляруша, поплічник корупціонера Анатолія Гунька — саме завдяки таким звʼязкам, а також оборудкам із землями й ошукуванням пайовиків — Віктор Шеремета наростив свій земельний фонд під час війни.

Читайте по темі: Суд арештував майно підозрюваної у отриманні хабаря директорки лікарні у Верховині

Повідомляється, що в розпал війни, Віктор Шеремета, використовуючи свій депутатський мандат, а також звʼязки із вказаними фігурантами, підшукував підприємства, які мали право постійного користування земельними ділянками. Шляхом маніпуляцій з актами на землю, за протиправну винагороду він організував передачу таких ділянок у власність підконтрольним йому фізичним особам в якості права на безкоштовну землю. Потім фермерське господарство ("ГЕРКУЛЕС" ЄДРПОУ 24215691) Шеремети заключало із такими людьми договір про передачу йому землі в довгострокову оренду, яка в подальшому привласнювалась.

Також він залучав інших фіктивних заявників з Переяславської громади для виведення земельних ділянок шляхом використання механізму безоплатної приватизації. Ошукані люди повідомляють, що стали жертвою шахрайства, оскільки обіцяну «винагороду» за участь в земельній схемі від Шеремети вони так і не отримали. У підсумку — ні землі, ні грошей.

Гучний корупційний скандал за участі Анатолія Гунька також не обійшов стороною Шеремету. Окрім незаконного ведення агробізнесу на землях НААН і здачі їх в аренду за хабарі, Віктор Шеремета, в співучасті з Гуньком та Полярушем незаконно сіяли та збирали урожай на землях білоцерківського аграрного університету, ректором якого є — славнозвісна Олена Шуст. Саме вона, діючи в прямому конфлікті інтересів, за окрему долю сприяла незаконній діяльності агромафії. Реалізація агропродукції та виведення готівкового заробітку відбувалася через СГТ «Настуся» Поляруша та ФГ «Геркулес» Шеремети.

Віктору Шереметі буде що пояснювати правоохоронцям, оскільки незаконне набуття 43 земельних ділянок у військовий стан – ризикова афера. Задекларовані грошові активи ніяк не зможуть обґрунтувати набуття земельних ресурсів на десятки мільйонів.

Віктор Шеремета декларує:

- будинок на 80 кв.м. в селі Єрківці (Бориспільський район);

- магазин 44 кв. м;

Читайте по темі: Іран підтвердив передачу Росії "балістики" для обстрілу України

- будинок на 95 кв.м.;

- будинок на 92 кв.м.;

- 61 земельна ділянка в Київській області, загальною площею 1 143 600 кв.м.

- 2,4 млн грн за 2023 рік зарплати, дивідендів та пенсії;

- 2 млн грн дохід дружини;

– дивіденди та зарплата;

Готівкою Шеремета зберігає лише 7 000 USD, 1 000 EUR, 250 000 UAH.

Шеремета пересувається новеньким Lexus LX 570 сірого кольору, який значиться в журналі відвідувань Київоблради та який він приховав. При цьому задекларував лише TOYOTA COROLLA 2021 р.в. дружини за 740 тис гривень.

Приховав від декларування також тисячі гектарів землі, які набув ще з часів міністерської посади та відповідний дохід, який становить мільйони доларів на рік.

В наші дні, Шеремета, під виглядом волонтерства й прикриттям службового відрядження депутата Київоблради постійно їздить за кордон з метою ведення бізнесу. Для прикриття він іноді дарує військовим старі позашляховики та амуніцію. Але ж, всі розуміють, що для доларового мультимільйонера Шеремети, це як зʼїсти тарілку супу.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Аудитори викрили сумнівні витрати на благоустрій у КМДА
СБУ просить покарати суддю, який міг підробити документи для виїзду в круїз Карибськими островами
САП просить суд конфіскувати незаконні активи голови полтавської податкової Алли Рябкової
Продав вугілля - купив котедж за 35 мільйонів: Як родина ексзаступника міністра енергетики Немчинова збагатилася під час війни
Справу одіозного ексначальника управління одеської міськради передали до суду
Правоохоронці викрили ділків, які заробляли на послугах сервісних центрів МВС
Проректора приватного столичного університету затримали на хабарі у $2000
Як продуктова мафія знущається із ЗСУ та підриває боєздатність армії
Правоохоронці вручили підозру директору підприємства у привласненні відомого у Києві судна "Готель Баккара"
Слідчі знали про підготовку Дмитрука до втечі, але не мали підстав для затримання, - ДБР

Коментарі:

comments powered by Disqus