Посадовець ДСНС разом з правоохоронцями організували схему вимагання грошей від майбутніх водіїв у двох областях

Посадовець ДСНС разом з правоохоронцями організували схему вимагання грошей від майбутніх водіїв у двох областях
Посадовець ДСНС разом з правоохоронцями організували схему вимагання грошей від майбутніх водіїв у двох областях

Правоохоронці викрили масштабну корупційну схему, що успішно працювала на території Миколаївської та Херсонської областей. Начальник одного з загонів ДСНС разом зі спільниками вимагали гроші за отримання водійських прав.

Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Посадовець ДСНС налагодив корупційну оборудку, до якої залучив правоохоронців, працівників автошколи та сервісного центру. За гроші чиновники обіцяли людям швидке та безперешкодне отримання послуг. Кожен з учасників злочинного угрупування відповідав за певний напрямок діяльності.

«Вартість «послуги» залежала від «складності» питання та в середньому становила 20 тис. грн з людини, без урахування обов’язкових платежів. Такими пропозиціями злочинної групи серед інших користувались регіональні топчиновники, їхні близькі або знайомі», – розповіли в обласній прокуратурі.

Найбільшою популярністю серед місцевих жителів користувалася послуга отримання посвідчення водія. Для успішної здачі іспитів «клієнтами» посадовець ДСНС використовував зв’язки в територіальному сервісному центрі.

Читайте по темі: Окупанти вдарили з авіації по амбулаторії на Херсонщині

 qhiqqkiuqiqqxroz

Під час обшуків в учасників корупційної схеми знайшли чорнові записи, печатки, мобільні телефони та гроші. Загалом лише на банківську картку керівника загону ДСНС надійшло грошових переказів на 760 тисяч гривень.

За інформацією видання «Мост», одним з затриманих є начальник управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Кучерявий. Ймовірно, він є близьким до голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, який до свого призначення очолював кадрове управління обласної поліції.

Нагадаємо, миколаївська автошкола, працівників якої викрили у «корупційних оборудках», заробляє на військових і їхніх родинах. Недобросовісні «вчителі» рекомендують учням платити за екзамени, а працівники сервісного центру МВС, у якому й складають ці іспити, обживаються нерухомістю та автівками захмарної вартості. Яскравим прикладом є автошкола «Адріа 20», де офіційна плата за навчання складає 14,5 тисяч гривень, а неофіційна за складання іспитів – 7-8 тисяч гривень.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus