СБУ затримала російського агента, який "полював" на склади ЗСУ у Вінницькій області

СБУ затримала російського агента, який "полював" на склади ЗСУ у Вінницькій області
СБУ затримала російського агента, який "полював" на склади ЗСУ у Вінницькій області

Контррозвідка СБУ затримала російського агента, яки на Вінниччині шпигував за Силами оборони та складами з озброєнням та боєприпасами ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Чоловік також розвідував пункти базування навчальних центрів Сил оборони та основні логістичні шляхи переправлення бойових засобів ураження на передову

"Щоб отримати розвіддані, агент регулярно об’їжджав місцевість та шукав відповідні локації, а також "втемну" випитував потрібну йому інформацію у своїх знайомих під час побутових розмов. Для цього він намагався встановлювати товариські стосунки з місцевими жителями, які мали відношення до військової служби. У разі отримання координат базування ЗСУ, агент мав негайно "відзвітувати" про це окупантам для підготовки повітряного удару по цілях", - йдеться в повідомленні.

Російського агента вчасно викрили та затримали у власному помешканні. Ним виявився 40-річний менеджер, прихильник рашизму.

Читайте по темі: Сирський: Курська операція значно підняла моральний дух українських бійців

"Навесні 2024 року він вийшов на контакт з ФСБ через своїх родичів, які проживають в росії та співпрацюють з російською спецслужбою. Подальша комунікація з окупантами відбувалася напряму, через анонімний чат у популярному месенджері. Під час обшуків у затриманого вилучено мобільні телефони із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь рф", - додали в СБУ.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus