У Житомирі суддя Леміщак придбав новий електрокар за 1,15 мільйона гривень

У Житомирі суддя Леміщак придбав новий електрокар за 1,15 мільйона гривень
У Житомирі суддя Леміщак придбав новий електрокар за 1,15 мільйона гривень

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду та водночас син головного казначея Волині Дмитро Леміщак під час війни придбав BYD Song Plus Champion (2024). Про це йдеться у змінах до його декларації.

28 червня суддя став власником автомобіля, придбавши його у київського ТОВ «Калина-авто». За нього Дмитро Леміщак заплатив 1,15 мільйона гривень. Перед цим він оприлюднював повідомлення про суттєві зміни у майновому стані та зазначив видатки на купівлю транспорту, здійснені 21 травня 2024 року.

Леміщак – син начальника управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайла Леміщака.

Дмитро Леміщак у січні цього року пройшов співбесіду у Вищій кваліфікаційній комісії суддів. За її результатами Леміщака рекомендували призначити суддею Житомирського окружного адміністративного суду. У квітні Вища рада правосуддя прийняла рішення про внесення подання Президентові України, який указом від 8 травня 2024 року зробив відповідне призначення.

До цього Дмитро Леміщак працював у волинській прокуратурі та був адвокатом. На час співбесіди він очолював юридичний відділ Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області, яка займається будівництвом та ремонтом автошляхів державного значення.

Читайте по темі: Нацбанк ініціює перейменування розмінних монет з "копійки" на "шаг"

Торік за основним місцем роботи – в Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області – Дмитро Леміщак заробив понад пів мільйона гривень, або 42,2 тисячі гривень в середньому на місяць. Водночас його сукупний дохід за 2023 рік сягнув понад 1,7 мільйона гривень. Заощадження Дмитро Леміщак тримав аж у п’ятнадцяти банках. На рахунках у нього було 1,3 мільйона гривень, 35,2 тисячі доларів, а також 3 євро. У банківському сейфі він мав також 24,5 тисячі доларів та вказував, що має ще 93 тисячі гривень та 5100 доларів готівкою.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus