СБУ повідомила про підозру головному "митнику ДНР"

СБУ повідомила про підозру головному "митнику ДНР"
СБУ повідомила про підозру головному "митнику ДНР"

Зраднику Володимиру Боєнку, так званому керівнику окупаційної митниці "ДНР", заочно оголосили підозру. Служба безпеки України зібрала доказову базу проти пособника Росії за ч. 5 ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність).

Головний митник країни-агресора на тимчасово окупованій території Донецької області забезпечує перекидання танків противника, артозброєння й боєприпасів на східний фронт. Про це 2 серпня повідомила на своєму сайті Служба безпеки України.

Боєнко передав командуванню ЗС РФ колишні склади й ангари Донецької митниці загальною площею в тисячі квадратних метрів.

"Наразі окупанти використовують захоплені приміщення як транзитні логістичні центри для подальшого переправлення озброєнь, зокрема важкої бронетехніки, на передову", – розповіли в СБУ.

Володимира Боєнка хочуть судити за роботу на Росію qhiqqxidkixeroz

До окупації Донецька Боєнко працював заступником начальника східного регіонального управління Державної митної служби України.

У квітні 2014 року чиновник перейшов на бік Росії та її найманців, і отримав посаду в місцевій "адміністрації" загарбників.

Довгий час він займався вивезенням з ТОТ України до РФ агропромислової, вугільної та металургійної продукції.

У листопаді 2022 року колаборант отримав підвищення й очолив окупаційну "митницю ДНР".

"Продовжуються комплексні заходи щодо притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави", – додала пресслужба.

Читайте по темі: Сирський: Курська операція значно підняла моральний дух українських бійців

Володимир Боєнко (у центрі)

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus