У ЗСУ підтвердили ураження військового аеродрому «Морозовськ» та двох нафтобаз в Росії

У ЗСУ підтвердили ураження військового аеродрому «Морозовськ» та двох нафтобаз в Росії
У ЗСУ підтвердили ураження військового аеродрому «Морозовськ» та двох нафтобаз в Росії

У ніч проти 3 серпня Сили оборони завдали удару по аеродрому «Морозовськ» у Ростовській області, РФ. Зафіксовано влучання в склади з боєприпасами, де зберігалися, зокрема, і керовані авіаційні бомби, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

«Інформація щодо ураження засобів ППО та авіаційної техніки ворога уточнюється. Завдання було виконано силами і засобами Служби безпеки України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України у взаємодії зі Збройними cилами України», – йдеться у дописі.

«Морозовськ» – це діючий військовий аеродром. На ньому дислокуються фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М та Су-34.

Також Сили оборони повідомили, що атакували низку нафтобаз та об’єктів зберігання паливно-мастильних матеріалів в Бєлгородській, Курській та Ростовській областях.

Читайте по темі: Сирський: Курська операція значно підняла моральний дух українських бійців

«Наявна інформація щодо влучання та подальшого загорання щонайменше двох резервуарів з нафтопродуктами», – кажуть у ЗСУ.

Джерела Радіо Свобода у правоохоронних органах розповіли, що по аеродрому «Морозовськ» поцілили безпілотники СБУ.

«Місцева російська влада намагається приховати приліт по військовому обʼєкту і повідомляє, що горять лише якісь складські приміщення», – розповіли Радіо Свобода.

За даними джерел, безпілотники також уразили нафтобазу «Губкінська» в Бєлгородській області.

Раніше губернатор Бєлгородської області РФ Вʼячеслав Гладков повідомив про атаку на нафтобазу. Також російські телеграм-канали писали про вибухи поблизу аеродрому у Морозовську та нафтобази у Ростовській області.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus