В Бангладеш під час протестів загинули близько 100 людей

В Бангладеш під час протестів загинули близько 100 людей
В Бангладеш під час протестів загинули близько 100 людей

За один вчорашній день у Бангладеш під час протестів загинули близько 100 людей.

Мітингарі закликали прем’єр-міністра піти у відставку, а той звинуватив їх у "саботажі" і відключив країні мобільний Інтернет, пише CBS

За даними провідної газети Prothom Alo, на мітингах 4 серпня загинули не менш як 95 людей. Серед них 14 – поліцейські. 

Новинний канал Channel 24 отримав дані про 85 жертв.

 tdiqridztidztroz
Учора під час протестів активісти закликали людей не платити податки чи комунальні рахунки та не з’являтися на роботі в неділю, яка в країні є робочим днем. 

Демонстранти атакували медичний університет, велику державну лікарню та підпалили декілька машин. Також вони палили автомобілі і офіс правлячої партії. Силовики застосовували проти мітингарів зброю, зокрема гумові кулі та сльозогінний газ. 

У країні оголосили часткову комендантську годину, яка діятиме невизначений період. Вона оголошена в столиці та деяких інших районах. Влада дала розпорядження піти країні на вимушені "канікули" щонайменше до середи. Окрім мобільного Інтернету, бангладешцям перерізали доступ до соцмережі Facebook та месенджерів.

Зараз мітингарі вимагають відставки голови уряду Шейха Хасіни. Влада країни вважає, що протестують не студенти, а "бандити", і що до акцій непокори їх підбурюють опозиціонери. За останні тижні в країні провели близько 11 000 арештів.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus