АРМА отримало в управління земельні ділянки у Києві Медведчука та Козака

АРМА отримало в управління земельні ділянки у Києві Медведчука та Козака
АРМА отримало в управління земельні ділянки у Києві Медведчука та Козака

Агентство з розшуку та управління активами (АРМА) отримало в управління земельні ділянки у Києві, якими через довірених осіб володіли підозрювані в державній зраді колишні народні депутати Віктор Медведчук та Тарас Козак.

Про це повідомила очільниця АРМА Олена Дума з посиланням на отриманий лист від прокурора з відповідною ухвалою слідчого судді Печерського районного суду Києва.

Зокрема, в управління АРМА передані корпоративні права ПП "Орест", ТОВ "Осокорки-7", ТОВ "Академ-Клуб", ПП "Фірма "Вікторія" та земельні ділянки площею 49 га.

"Я вже надала доручення Центральному міжрегіональному управлінню АРМА здійснити огляд заарештованого майна. Вже скоро ми оголосимо конкурс на обрання оцінювача та передання активу в управління", – написала Дума у соцмережах.

Дарницька окружна прокуратура Києва подала до суду з вимогою розірвати договір оренди 40,2 га землі на Осокорках, укладений із ТОВ "Академ-Клуб" у 2006 році.

Читайте по темі: Правоохоронці затримали 16-річного студента за підпал авто, придбаного журналістами для військових

Йшлося про дві земельні ділянки на території 11-го мікрорайону житлового масиву Позняки-Західні (Осокорки), які здала в оренду Київська міська рада часів Олександра Омельченка.

Вони займають більшу частину півострова на Дніпрі, де знаходяться ЖК RiverStone і ЖК Seven і планують будувати ЖК Dnipro Island. Вартість землі оцінюється у 1,9 млрд грн.

Академ-Клуб контролюється двома кіпрськими компаніями: Viemar Holding LTD (до 2022 року належала Вадиму Столару) та Pilawer Limited (пов’язана з Віктором Медведчуком). Керівником компанії вказаний Ян Марченко, який раніше працював помічником народного депутата Тараса Козака.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Арештовані мільярди Pin-UP: Журналіст повідомив про тиск та злам телеграму після розслідувань про російський гральний бізнес в Україні
Забруднення Десни: у Броварах зафіксували у воді незначні зміни щодо кисню
Посадовець ДСНС у Києві завдав збитків на 500 тисяч гривень
Скандальна справа Pin-UP: Печерський суд розглядає можливе скасування арешту 2,6 мільярдів гривень на користь російського бізнесу
Уночі окупанти атакували Київ "шахедами", всі збили Сили ППО, - КМВА
Зірка Голлівуду Майкл Дуглас розповів, що його розлютило у Києві
Уламки "Шахеда" впали на території комунального підприємства: Росія вночі атакувала Київ
АРМА знайшло майже 400 млн грн на рахунках компаній, що підозрюються у махінаціях із держзакупівлями
Елітні будівельні афери Андрія Вавриша: інвестори втратили сотні тисяч доларів через довгобуди "Саги Девелопмент"
Нардеп Куницький разом з колегою побив військового в минулому році та не отримав підозру

Коментарі:

comments powered by Disqus