Мовний конфлікт: У Варшаві між українкою і білорускою сталася бійка через російську мову

Мовний конфлікт: У Варшаві між українкою і білорускою сталася бійка через російську мову
Мовний конфлікт: У Варшаві між українкою і білорускою сталася бійка через російську мову

Інцидент стався ввечері 2 серпня, білоруска, яка живе в Польщі майже п’ять років, проходила повз станцію метро Świętokrzyska і записувала голосове повідомлення російською мовою. Почувши це, українка почала кричати на неї з нецензурною лайкою, вимагаючи, щоб вона поїхала до своєї країни.

Про інцидент розповіли у мережі.

«Я пройшла повз дівчину і почула крики. Вона кричала: Якого біса ти тут ходиш, давай звалюй у свою країну», - розповіла дівчина. Спочатку вона не зрозуміла, що образи адресовані їй. «Крики були настільки гучними та неадекватними, що я обернулася. У відповідь українка сказала: Так-так, це я тобі».

Білоруска показала українці середній палець, що ще більше розлютило останню. Українка наздогнала дівчину та почала загрожувати їй побиттям. "Я послала її на **, а вона вдарила мене шкіряним рюкзаком по обличчю і почала бити по плечу", - каже постраждала. "Перші пару ударів я просто пропустила - не знала, що робити".

Допомога надійшла тільки після того, як дівчина почала голосно кликати на допомогу російською мовою. Польський хлопець втрутився, зупинив українку та порадив білорусці піти. «Він сказав, щоб ми розходилися, зупинив українку рукою, а мені шепнув, щоб я швидше йшла».

Читайте по темі: У Польщі підтвердили зобов’язання щодо участі у чеській ініціативі

Після бійки дівчина виявила у себе розбиту губу, хворе вухо та вирвану ніготь. Вона звернулася до міської охорони, звідки її перенаправили до поліції. Однак у поліції її зустріли недружелюбно, і процес розслідування видався їй довгим та складним.

Проаналізувавши те, що трапилося, дівчина дійшла висновку, що необхідно приймати існування неадекватних людей, але висловлює тривогу з приводу байдужості оточуючих до таких інцидентів. "Тебе можуть побити, а оточуючі будуть байдужі - це дуже страшно", - додає вона.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus